XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hur man beräknar cykelramen Storlek


Som den sena cykling experten Sheldon Browns hemsida anteckningar, med så många cykelstorlekar och nyanser i ramgeometrin, bestämmer storleken på en ram är inte längre en exakt vetenskap. Generellt sett är dock en väl-och-sant old school metod ger oftast rätt ramstorlek nummer. Att kunna bestämma bildstorleken är avgörande i många situationer, särskilt om du är på marknaden för en begagnad cykel som inte födde en etikett som anger dess storlek.

Instruktioner

1 Lean din cykel, eller cykeln i fråga, upp mot en vägg eller annan stabil yta. Lokalisera vevlagret delen av ramen såväl som sadelröret. Vevlagret är den del av ramen som vevarmarna passar in. Vevarmarna är de delar, på ömse sidor om vevlagret, som accepterar dina pedaler. Sadelröret sträcker sig från vevlagret upp till den del av ramen där du sätter sadelstolpen. Sadelstolpen går in i toppen av den sadelröret.

2 Mät från den centrala delen av det nedre fästet, längs sadelröret till toppen av sadelröret. Du kan använda någon typ av måttband för att ta denna mätning.

3 Registrera din mätning i antingen inches eller centimeter. Typiskt mountainbikeramar mätt i inches, varierar i storlek från extra små (13-inches) till extra-extra stor (23 inches). Mountainbike storlekar vanligtvis avancera i steg 2-tums. Generellt räkna du väg cykel ramstorlekar i centimeter. Medan variation är vanligt från företag till företag, varierar en typisk storlek springa från extra-small (48 centimeter) till extra-extra stora (63 centimeter).

Tips

  • Ramstorlek är inte alltid det viktigaste numret. Överväga andra aspekter av ramgeometri. Till exempel mäter övre rörlängden avståndet för den del av ramen som sträcker sig från sadelröret till huvudröret (där gaffeln och styret möter). Denna mätning är avgörande vid bedömningen av din övergripande passform på en cykel.