XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Sjukvårdsförmåner för fattigdom nivå ensamstående förälder


Ensamstående föräldrar kämpar ofta för att gå ihop ekonomiskt och att betala ens grundläggande räkningar, ibland på fattigdomsnivå inkomster. Det kan vara ännu mer av en utmaning att betala för sjukvårdsförmåner, men det finns resurser att hjälpa till med dessa kostnader och hjälpa låginkomsttagare ensamstående föräldrar får och hålla sig frisk och hålla sina familjer sunda också.

medicaid

Medicaid är ett statligt administrerade federal hälsoprogram för låginkomsttagare som ger täckning för läkarbesök, recept, sjukhuskostnader och andra hälsorelaterade produkter. För att ansöka, kontakta din lokala Health and Human Services kontor, vilket ofta är en avdelning länet nivå. Din statliga Medicaid programmets hemsida kommer också att ha kontaktinformation. Du måste fylla i papper och ge bevis på inkomst, tillgångar och medborgarskap eller laglig invandring status. Barn till ensamstående föräldrar som uppfyller kraven för Medicaid kan också få täckning. Centers for Medicare och Medicaid Services och hälsoresurser och Services Administration, två organ i den federala Department of Health and Human Services, ger information om federalt finansierade sjukvårdsprogram på cms.gov och hrsa.gov.

lokala Clinics

För ensamstående föräldrar som inte är berättigade till statligt stöd som Medicaid, många samhällen har läns eller staden kliniker som ger sjukvårdsförmåner för låginkomsttagare och fattigdom nivå patienter. De erbjuder tjänster som sjuka besök, kontroller och andra diagnostisk information. De ger ofta antingen gratis tjänster eller en glidande skala avgiftsstruktur, baserat på förmåga att betala. För att hitta denna typ av tjänster i ditt område, fråga din länhälsaavdelningen eller lokala välgörenhetshälsoorganisationer. Webbplatsen NeedyMeds.org har också en lista över gratis eller till låg kostnad kliniker över hela landet.

fattiga program

I vissa städer, vissa vårdgivare kontor rabatt sina tjänster för låginkomsttagare, inklusive ensamstående föräldrar och deras barn, som uppfyller deras krav på inkomster och andra frågor. Du kan kontakta din lokala sjukhus eller hälsodepartementet för att fråga om en tjänst som denna.

rabatter

Vissa lokala vårdgivare erbjuder rabatter till människor med olika inkomstnivåer som inte har försäkring. Detta kan vara till hjälp för tjänster som inte omfattas av försäkringar, såsom ögonvård och tandvårdsbehov, liksom för alla medicinska behoven hos människor utan försäkring. Till exempel, vissa läkarmottagningar ge rabatter till oförsäkrade patienter som betalar på dagen för tjänsten. Apotek leverantörer har rabatt planer tillgängliga för oförsäkrade som kan ge stora besparingar på mediciner. Registrera dig är gratis för vissa av dessa recept sparplaner. Fråga dina lokala apotek för att se om de har ett sådant program. Vissa läkemedelsföretag erbjuder även rabatterade tjänster, så kallade patientstödsprogram, för särskilda läkemedel de tillverkar. Kontakta tillverkarna av något läkemedel som förskrivs för dig att se om de erbjuder ett sådant program, eller kontrollera NeedyMeds.org hemsida för en lista.

välgörenhet

Många kyrkor, religiösa organisationer och andra välgörenhetsorganisationer tillhandahålla hälso- och sjukvårdstjänster, såsom blodtryckskontroller och andra visningar, samt hänvisningar till lokala organisationer och leverantörer som kan hjälpa till med vårdbehov. Vissa ger också ekonomiskt stöd för att gå mot sjukvårdskostnader. Andra specialorganisationer och hälso- och sjukvårdstjänster finns i vissa samhällen, så det är värt att undersöka och forskning lokalt för att hitta de hälsofördelar som du behöver. Välgörenhetsorganisationer och stiftelser som är specialiserade på att hjälpa människor med särskilda sjukdomar kan också vara en källa till hjälp om det gäller din situation.