XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Berikade livsmedel Källor Folat


Folat är en viktig vitamin även känd som folsyra, i sin syntetisk form, eller vitamin B6. Folat är avgörande för processen med replikerande DNA och RNA, och är därför viktig under perioder av snabb celldelning för att förhindra mutation och cancer. År 1996, den amerikanska Food and Drug Administration (FDA) mandated anrikningen av vissa typer av livsmedel med folsyra. Det rekommenderade dagliga intaget av folat är 400 mikrogram.

Flingor

Tre fjärdedelar av en kopp några höganrikat frukostflingor innehåller 100 procent av det rekommenderade dagliga intaget av folat. Barns karaktär spannmål, men berikat, är på den lägre delen av FDA: s krav. Dessa sockrade flingor kan ha så lite som en fjärdedel så mycket folat som höganrikat spannmål, men fortfarande bra källor till folsyra. Spannmåls frukost barer, men vanligtvis har försumbar folatinnehåll.

Bröd

Fullkornsbröd innehåller naturligt folat. Men detta viktiga näringsämne förloras i raffineringsprocessen som producerar icke hela vete spannmålsprodukter. Således, vitt bröd och andra icke-fullkornsprodukter, som rullar och bullar, omfattas av uppdraget FDA-anrikning. Enligt lag måste berikas-spannmålsprodukter har 0,43 till 1,4 milligram folsyra per pund. En enda skiva av vitt bröd har ca 33 till 38 mikrogram folsyra.

Pasta och mjöl

De flesta pasta är tillverkad av icke-fullkornsmjöl och därför berikad med folat. Andra produkter tillverkade av vitt mjöl, såsom kex, kakor och mjöl tortilla och nudel produkter, fortied. En halv kopp äggnudlar har cirka 50 mikrogram folsyra. Mjöl gjorda av andra än fullkornsvete, inklusive farina, majsmjöl, gryn, ris och havregryn växtkällor är också berikade med folsyra. Dessa produkter är vanligtvis märkta som berikas och visa deras folic syrahalt på näringsmässiga etiketter. En halv kopp vitt ris innehåller cirka 65 mikrogram folsyra, eller cirka 15 procent av det rekommenderade dagliga intaget.

Juice

Apelsiner, papaya och andra frukter innehåller naturligt folat, och så gör sina juicer, även när de görs från koncentrat. Vissa konstgjorda juicer som saknar denna näring kompensera genom att berikade med folsyra, ofta långt bortom det naturliga folatinnehållet i färsk frukt. Tre fjärdedelar kopp apelsinjuice innehåller cirka 10 procent av det dagliga intaget av folat, men befäst juice kan ha upp till 100 procent.

naturliga källor

En kost som innehåller flera portioner frukt, bör grönsaker och baljväxter varje dag omfatta tillräckligt folat utan berikade livsmedel. Naturliga källor av folat inkluderar gröna bladgrönsaker, citrusfrukter, bönor, ärtor, jordnötter, sparris, avokado och jordgubbar. Ett annat vanligt sätt många vuxna öka den dagliga folatintag är genom multivitaminer, varav de flesta innehåller hela 400 mikrogram rekommenderade intaget. Vissa vitaminer innehåller endast B-vitaminer, och dessa inkluderar nästan alltid folsyra.