XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Vinäger och Njurar

Njurarna är avgörande för din hälsa. För de flesta kommer att dricka mycket vatten och efter en hälsosam livsstil vara tillräckligt för att hålla sina njurar i schack. Men om du har problem med njurarna, kan du behöva vidta extra åtgärder för att säkerställa din hälsa. Vissa hälso gurus hävdar att ättika kan hjälpa njurarna och förbättra deras funktion.

njurfunktion

Den primära funktionen av njurarna är att filtrera blodet. Denna filtreringsprocess avlägsnar avfall och vatten, skicka dessa objekt till urinblåsan, enligt National Kidney och urologiska sjukdomar information clearingorganisationer. Avfallet tas ut ur blodet utsöndras via urinen.

Vinäger

Vinäger görs i två steg, enligt Vinegar Institute. Det första steget innefattar tillsats jäst och socker till krossade frukter som äpplen eller druvor. Denna vätska jäser sedan för att göra alkohol. Processen fortsätter därifrån in i det andra steget, som förvandlar alkoholen till en syra, speciellt ättiksyra. Detta inträffar på grund av närvaron av bakterier i alkoholen.

Påverkan på njursten

Enligt Dr Theodore Baroody, författare till "Alkalinize or Die" vinäger kan förhindra uppkomsten av njursten. I själva verket gör vinäger urinen mer basisk, vilket skapar en miljö där struvit, kalcium, eller urinsyra kristaller som normalt utgör njursten inte kommer att kunna stelna. Men enligt Dr Baroody, vinäger kommer inte att behandla njursten som du redan har.

Försiktighet

Vinäger kan erbjuda begränsade fördelar för njurarna genom att skapa alkalisk urin, men det kommer inte att behandla existerande villkor. Om du har en njurinfektion, bör du söka medicinsk hjälp omedelbart. Endast antibiotika och god vård kommer att döda bakterierna, varnar MayoClinic.com. Om den lämnas obehandlad kan infektioner i njurarna orsaka njurskador och kan spridas till blodet, vilket kan leda till döden.