XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Agar plattor används av läkare och forskare av många olika discipliner för odling bakterier och diagnostisera sjukdomar. När agarmediet framställs, hälla plattorna blir en relativt enkel process om du följer det korrekta förfarandet.

Instruktioner

1 Förbered agarmediet efter dina behov. Ta bort den från autoklaven med dina värme handskar och snurra det för att säkerställa en jämn konsistens, låt den agar vila tills den når 55 grader Celsius.

2 Ta bort locken från dina sterila petriskålar och lägg dem i en rad på en arbetsbänk eller bord. Ca 300 ml agar bör göra 10 till 12 plattor.

3 Ta kolven agar och häll en stadig ström försiktigt i vart och ett av plattorna tills de är halvvägs full. Försök att minimera införsel av luft genom att hälla agar från en låg höjd och inte rör sig eller att skaka plattorna. Arbeta snabbt, så att ägarn inte härdar i kolven.

4 Låt plattorna svalna på arbetsbänken i 15 minuter, eller tills agar stelnar. Stapla dem i grupper om fem och märka topplattan med typ av medium och datum för att hälla.

5 Förvara plattorna upp och ned (i botten av plattan pekar uppåt) i ett kylskåp för att avskräcka kondensation.

Tips

  • Om bubblor har bildats i agar under din häll, använd lågan från en bunsenbrännare tippas upp och ner över ytan av agar från ovan. Värmen från flamman kan smälla bubblorna.