XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Varför våra näsor Run kalla dagar?


Står utanför på en kall dag eller sitter i ett kyligt rum kan resultera i en rinnande näsa. Även om denna rinnande näsa kan verka som en olägenhet när du befinner dig sniffling eller på jakt efter en vävnad, är det faktiskt ett tecken på att näsan fungerar. Att förstå varför näsan rinner i kalla temperaturer kan hjälpa dig att visa din rinnande näsa som en nödvändighet snarare än en olägenhet.

slemproduktion

Slemproduktion är en del av frisk kroppsfunktion. Näsa och bihålor producerar slem för att förhindra bakterier, smuts, pollen och bakterier från att komma in i lungorna. Men slemproduktion resulterar i en rinnande näsa när kroppen producerar för mycket slem. Detta överskott slem rinner ner i halsen och ut ur näsan. Vissa förhållanden kan orsaka näsan för att producera överflödigt slem. Vanliga orsaker är allergier eller en förkylning eller influensa. Men villkoren inte är relaterade till sjukdom, såsom gråt eller kyla kan också orsaka näsan för att köra.

Värmer luften

I fallet med kalla temperaturer, är en rinnande näsa resultatet av kroppen försöker att värma upp luften. När du är i kallt klimat, försök näsan för att värma luften du andas in innan det kommer in i lungorna. Detta kall luft är ofta torr, så förutom att värma luften i näsan försöker också att lägga fukt. Som svar, blodkärlen inuti näsan expandera för att värma luften och nosen börjar producera mer vätska för att tillföra fukt i luften. Men båda dessa åtgärder även resultera i näsan som producerar så mycket slem som det börjar rinna ut ur näsan.

Kall luft och kondens

Förutom försök att värma luften, är din rinnande näsa också ett resultat av luftens reaktion på temperaturförändringar. När varm luft kommer i kontakt med kalla temperaturer, fukt i luften kondenserar. När du andas varm luft från näsan det kommer i kontakt med de kalla temperaturerna utanför. Denna kontakt gör att kondens bildas på spetsen av näsan. Denna kondensation blandas med slem och fukt flöden från näsan.

Behandling

En rinnande näsa på grund av kallt väder typiskt klara upp på egen hand när du anger ett varmt område. Försiktigt blåser näsan så ofta som behövs kan ge lindring. Du kan också använda vaselin på näsan om det blir narig eller ont på grund av det kalla vädret och din blåsning.