XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Bristningar är oregelbundna rosa eller röda linjer som utvecklas när huden sträcks under en kort tidsperiod. Kvinnor utvecklar vanligen bristningar på magen under graviditeten. Bristningar kan vara fula, men de är inte farliga och oftast blekna med tiden. Om du vill minska svårighetsgraden av dina hudbristningar, det finns behandlingar som är tillgängliga som kan hjälpa. (Referens 1, 2)

Instruktioner

1 Fråga din läkare om receptbelagda tretinoin grädde. Om dina bristningar är mindre än sex veckor gamla, kan tretinoin bygga tillräckligt kollagen för att göra din hudbristningar liknar din normal hud. (Referens 1)

2 Tänk på laserbehandling. Laserbehandlingar som använder ljus för att stimulera tillväxten av kollagen och elastin kan vara till hjälp, särskilt för nyare bristningar. Excimerlaser terapi stimulerar melanin att göra hudbristningar likna din vanliga hudfärg, enligt Mayo Clinic, och det kan vara ett bättre alternativ för äldre bristningar. (Referens 1)

3 Tala med din läkare om microdermabrasion, som tar bort det översta lagret av huden och kan minska uppkomsten av hudbristningar. (Referens 1)

Tips

  • Over-the-counter krämer som hävdar att minska bristningar är osannolikt att vara till hjälp, enligt Mayo Clinic. (Referens 1)
  • Effektiviteten av behandlingarna kan variera, och ingen behandling är sannolikt att helt ta bort bristningar. Tala med din läkare om den bästa behandlingen för din situation. (Referens 1)
  • Behandlingar för att förbättra bristningar är inte sannolikt att täckas av din sjukförsäkring; tala med din läkare om kostnaden. (Referens 1)
  • Tretinoin kräm är inte säkert för användning under graviditet. (Referens 1)