XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Varför är en hälsosam kost Essential?


En hälsosam kost ger energi vår kropp behöver för att fungera korrekt. Rätt kost är "bränsle" för vår kropp. Hälsosam mat är kopplad till den allmänna hälsan och förebygga sjukdomar. Enligt US Department of Agriculture (USDA), är bra näring "absolut nödvändigt för en sund tillväxt och utveckling av barn och ungdomar." Förekomsten av sjukdom och död påverkas av kost och motion. Medicinska tillstånd som hjärtsjukdomar, vissa cancerformer, diabetes och högt blodtryck är ofta orsakas eller förvärras av en persons kost.

Betydelse

En hälsosam kost är viktigt i våra liv börjar vid födseln. Nutrition medger fysisk och mental tillväxt. Det amerikanska Department of Health and Human Services (HHS) ansluter sig till teorin att främja hälsosamma ätande mönster tidigt --- vid födseln med amning --- kommer att skapa livslånga vanor. Dessa vanor kan leda till förebyggande av vissa sjukdomar och eventuellt även död. Mat är kroppens bränsle. Välbalanserad kost bidrar till att upprätthålla en stabil energinivåer och god mental fokus.

Identifiering

En hälsosam kost innehåller en balans av näringsämnen livsmedel och kaloriintag. Vitaminer, mineraler, fibrer och kalcium --- viktiga näringsämnen --- behöver vår kropp för att upprätthålla god hälsa kommer från vissa livsmedel. Fett, kolhydrater och proteiner är också närvarande i livsmedel och ge kroppens energi --- kalorier. Det amerikanska Department of Agriculture (USDA) offentliggör Food Guide Pyramid, som erbjuder en visuell uppdelning av de olika livsmedelsgrupper. Vidare reflekterar pyramiden den rekommenderade dagliga dosen (RDA), bör individer har från varje grupp. Variation i kosten är en nyckel till god näring.

effekter

Effekten av en hälsosam kost och regelbunden aktivitet hjälper till att upprätthålla en hälsosam vikt. Detta förbättrar allmänna hälsa och immunitet. Obalanserad kost eller äta för mycket kan leda till fetma. Enligt USDA, är fetma en allvarlig riskfaktor vid diabetes och andra kroniska sjukdomar. Deras data tyder på att 1999-2002, "65 procent av amerikanska vuxna var överviktiga, en ökning från 56 procent år 1988 till 1994."

andra förhållanden

Andra tillstånd som kan förebyggas genom en hälsosam kost är: högt blodtryck, hjärt- och kärlsjukdomar, diabetes, benskörhet, högt kolesterol och anemi --- järnbrist. Sjukdomar i munnen och vissa matsmältningsproblem är också tillskrivas en dålig diet. Felaktig kost kan resultera i undernäring, och enligt ovan, fetma. Näringsämnen bör härledas från de livsmedel i vår kost, inte kosttillskott. När det är omöjligt, t.ex. på grund av medicinering biverkningar tillskott kan övervägas. En vårdgivare ska hjälpa individer att avgöra hur mycket och vilken typ av kosttillskott är nödvändiga.

överväganden

USDA, i samordning med HHS, främjar offentlig utbildning om god näring och dess väsentlighet till liv. Resurser görs tillgängliga för vårdgivare för patientrådgivning, om rätt kost.