XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Spel att utveckla rymdorientering


Bra rumslig orientering kan hindra dig från att gå vilse eller skadas. Rumslig orientering är din förmåga att bygga en karta över det utrymme som omger dig. Det är på displayen när en idrottsman fångar en boll och när någon kommer ihåg vägbeskrivning till ditt hus. Alla är i stånd att utveckla en bättre rumslig orientering och det finns spel som hjälper.

Stiftelsen för rumslig orientering

Den inre öron, ögon och hjärna kontroll rumslig orientering. Det finns tre rör placerade i varje öra. Rören är fyllda med vätska och fodrad med hårsäckar. När kroppen rör sig vätskan rör sig över håren, driver håren som vete i vinden. Denna känsla blandas med visuell information och skickas till din hjärna som ska bearbetas. Spel som stärker balans, synskärpa och spatialt minne kommer att utveckla rumslig orientering.

Balans

Stärka hjärnans förmåga att bearbeta innerörat information genom att använda hopprep, hopskotch och rockring. Du kan slå balansera till en konkurrenskraftig spel genom att ha en tornera. Kick ena foten bakom dig och hålla den med båda händerna. Eliminera andra genom att tvinga den tävlande ut av en ring eller av positioner genom att studsa in i dem. Har en tidsinställd balans. Se hur länge konkurrenter kan bo i ett obalanserat läge.

Syn

Alla spel som involverar fånga, kasta, sparka eller passerar en boll kommer att hjälpa spelare att utveckla synskärpa. Du måste lita på dina ögon för att berätta när du ska fånga en boll och du utvecklar en bra känsla för dina tredimensionella omgivning när du måste passera eller skjuta en boll. Börja enkelt genom att en boll fram och tillbaka mellan partners och arbeta dig till spel som basket eller dodgeball.

Hjärna

Spatial orientering hänvisar också till förmågan att komma ihåg riktningar och följa kartor. Börja enkelt, i två dimensioner, genom att fylla i labyrinter på papper. Arbeta dig till små kartor med riktningar - av ett rum, ditt hem eller skola. Har en gruppmedlem navigera en enkel hinder grov ögonbindel; lagkamrater måste ge verbala riktningar. Så småningom, ordna en tipspromenad med en karta och vägbeskrivning för en storskalig område.