XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Hur Koka en kyckling lårkvart

Kokande kyckling lår är inte bara en av de enklaste sätten att förbereda kyckling, men det är också super frisk, eftersom du kan undvika fettet i stekpanna eller fritös. En kycklingklubba kvartalet ingår både lår och underlåret delen av benen, men du kan dela upp dem i två delar, om du föredrar. När du koka kycklingklubbor, lägga kryddor till vattnet för att förbättra smak - den resulterande buljongen kan sparas för att laga andra rätter, inklusive kycklingsoppa, senare.

Steg 1

Ta bort skinnet från kyckling lår och krydda med salt och peppar. Placera benen i en stor gryta.

Steg 2

Lägg ytterligare kryddor och aromater till potten som kommer att bidra till smak kyckling, såsom färska eller torkade örter som rosmarin, timjan, oregano, hackad lök och hackad vitlök.

steg 3

Fyll krukan med tillräckligt med vatten för att helt täcka kycklingen. Sänk värmen till hög och föra vatten till en koka.

steg 4

Stäng av värmen och täck grytan. Låt kycklingklubbor att laga mat i det varma vattnet i ungefär 15 minuter, tills kycklingen tillagas till en innertemperatur på 165 grader Fahrenheit för säker konsumtion. Använd en stektermometer in i den tjockaste delen av lår, undvika ben, för att bestämma temperaturen.

steg 5

Ta bort kycklingklubbor från det varma vattnet med tång. Låt kycklingen svalna något innan hantering. Du kan äta förlorade kycklingklubbor, som bör falla av ben, som är, eller du kan strimla dem från benen för en drog kyckling smörgås eller andra preparat.

tips

  • Du kan brun kyckling lår på alla sidor i en oljad panna innan du lägger dem i potten om du vill att kyckling ha lite färg och något mer smak.
  • Skumma alla fasta partiklar från buljongen och sked bort fettet som stiger till toppen när den svalnar innan lagring i kylskåp i upp till fem dagar, eller i frysen i upp till tre månader.

Saker du behöver

  • Smaksättning
  • stor kruka
  • Aromater (tillval)