XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Hur att rensa en rinnande näsa och amp; nasal drip

En rinnande näsa är oftast bara ett symptom på ett övergripande problem, såsom en förkylning, allergier eller exponering för valfritt antal irriterande. Blodkärlen och nasal vävnader i näsan producera överflödigt slem, som antingen kan resa genom näsborrarna och ut näsan eller ner på baksidan av halsen som post-nasal drip. Lyckligtvis finns det några saker du kan göra för att bekämpa detta villkor och komma tillbaka till känna ditt bästa.

Steg 1

Ta en over-the-counter antihistamin. Detta kommer att bidra till att minska mängden slem kroppen producerar. Undvik att ta det i mer än tre dagar i rad, enligt MayoClinic.com. Var försiktig när du använder en bil eller andra tunga maskiner, eftersom antihistaminer kan orsaka dåsighet.

Steg 2

Använda en nässpray. Detta kommer tunna ut slem i din näsgångarna och göra det lättare att blåsa näsan och utvisa de flesta av överflödigt slem från näsan och halsen.

steg 3

Dricka vätska. Vätskor, såsom vatten och fruktjuicer kan tunna ut slem i ditt system, vilket gör det lättare att utvisa. Du kan också prova att använda en luftfuktare eller förångare i ett slutet rum.

steg 4

Ring din läkare. Om du upplever urladdning genom näsan eller svalget som illaluktande, ensidig eller en onormal färg som grön eller röd, se din primärvårdsläkare. Också ringa din läkare om du upplever symptom i mer än tre veckor för vuxna eller 10 dagar för barn. Du kan ha ett mer allvarligt tillstånd som kräver ett recept eller ens kirurgi.

Saker du behöver

  • Antihistamin
  • Nässpray
  • Vatten eller juice