XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Kan du Fukta Efter töm-en behandling?


Retin-A kräm eller gel är en stark akne medicin som härrör från vitamin A. Det gör ett bra jobb att torka ut huden, så fuktighetskräm är viktigt att använda. Emellertid är tidpunkten för tillämpningen avgörande för att minska biverkningarna av Retin-A.

fördelar

Retin-A har en uttorkande effekt på känslig, aknebenägen hud. Moisturizer förmåner dubbelt: att minska irritation med lugnande ingredienser, och minska fjällning genom att hålla fukten i huden.

typer

En oljefri fuktkräm med icke-irriterande beståndsdelar (t.ex. utan alfa-hydroxy acid) är en absolut nödvändighet, och är lätt att hitta med anteckningar på etiketten. Som exempel kan nämnas Syfte, Cetaphil och Neutrogena oljefri lotion.

Tidsram

Den bästa tiden att tillämpa en lotion är en timme efter töm-A program, eftersom töm-A bör gå på ren, torr hud för bästa absorption. Väntar på en timme tillåter töm-A till fullo absorberas och förhindrar överskotts irritation från användning av två produkter på en gång.

påminnelser

En del av effekten av töm-A för att reducera akne är i sin torkeffekt; den flagnande kommer att minska med fortsatt medicin användning. Lotion är att föredra på ansikts områden i stället för salvor eller tunga krämer, eftersom lotion inte blockerar porerna.

varningar

Retin-A kan irritera huden och orsaka rodnad även med fuktkräm användning. Konsultera en hudläkare med ytterligare frågor om biverkningar, timing eller andra applikationer.