XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hur man gör en V-Bar Pulldown


Den stora solfjäderliknande muskler som ligger i mitten för att nedre delen av ryggen, lats - eller latissiumus dorsi - stöder din torso och hjälper dig att stå rakt upp och addukt och utöka dina armar och axlar. När lats blir svaga, ryggvärk kan uppstå och brist på styrka kan orsaka överkroppen för att föraning framåt. V-bar rullgardins kan bidra till att stärka och balansera lats. Fördelen med V-bar, som använder en nära grepp snarare än den breda grepp som används i en traditionell neddragning, är att stöd biceps och axlar också kommer att utbildas.

Instruktioner

1 Värma dig upp genom att gå, jogga, hoppa rep eller utför en annan form av ljus konditionsträning i ca 10 minuter. Uppföljning hjärt med fem till åtta armhävningar och kropp vikt knäböj för att aktivera muskelfibrerna.

2 Bifoga en V-bar till toppen remskiva på en latsdrag maskin. Ställ din favorit motstånd; vikten gör att du kan slutföra mellan åtta till tolv repetitioner med korrekt form.

3 Sitt på sätet och placera fötterna på golvet. Justera knäskydd att sitta på toppen av låren; dynorna hålla kroppen från att lyfta på botten av övningen.

4 Ta tag i V-bar med handflatorna mot varandra. Förlänga din ryggrad, dra dina abs in mot din ryggrad, räta på ryggen, lyft bröstet och dra skulderbladen ner ryggen.

5 Andas ut och dra ner V-bar på bröstet. Initiera rörelsen från dina lats snarare än från fart; bålen ska stå stilla under pull down. Håll dina armbågar i nära kroppen snarare än att låta dem sticka ut åt sidorna.

6 Håll sammandragning för en räkning och sedan låta baren för att stiga upp till utgångsläget när du räta ut armarna. Slutföra tre uppsättningar av åtta till tolv övningar.

7 Sträcka på ryggen med katten stretch efter att ha utfört den V-bar neddragning. Kom till alla fyra på golvet med händerna staplade under dina axlar och knän staplade under dina höfter. Koppla ryggen och buken så att de faller mot golvet. Omvänd rörelse genom att dra dina magmuskler i och runt ryggraden mot taket. Håll kontraktionen i 20 sekunder och sedan tillbaka till utgångsläget. Utför fem omgångar av katten stretch.

Tips

  • Med rätt mängd motstånd för din kondition kan du utföra övningen med rätt form. Vikt som är alltför tung kommer sannolikt leda till överkroppen att svänga för att dra V-bar ner. Felaktig formen kan orsaka skada.
  • Rådgör med en vårdgivare innan du börjar ett nytt träningsprogram. Tala om för din läkare om du har varit stillasittande ett tag eller om du har några kroniska sjukdomar.