XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Saltvatten Sill Vs. Sötvatten Sill Bait


Den typ av bete du använder på en fisketur är lika viktig som alla andra beslut försörjningen. Olika fiskar kommer att vara mer attraherad av vissa typer av bete, så om du funderar på att fånga en viss fisk, kommer du vill använda rätt bete. Salt eller sötvatten sill göra bra bete, beroende på vad du vill fånga.

om Sill

Sill är relativt små fiskar som vanligen växa till mellan fyra och 12 inches loong. Det finns salt och sötvatten sill, och båda är bra betesfisk. Sill är bra mat för människor, också - inlagd sill är en populär maträtt i vissa kulturer.

Saltvatten

Sill som fångas i saltvatten kan växa upp till en fot lång, vilket är upp till dubbelt så länge som sötvatten sill. Detta är den största skillnaden mellan saltvatten och sötvatten sill. Båda typerna kan användas i antingen sötvatten eller saltvatten, under förutsättning att de skärs (döda) och inte levande bete. Vissa typer av sötvatten sill kan bara användas bor i floder eller sjöar där de redan bor.

sötvatten

Kallas "river sill" av vissa, färskvatten sill inkluderar Gumsill och blueback sorter. Dessa sill är ofta skuren i en vinkel så att när den rör sig genom vattnet det snurrar, som lockar fisk som lax. Sillen kan också läggas i blöt i blåelse vätska för att ge vågen en blåaktig, glittrande nyans som även attraherar fisk som floden och bay lax, som är starkt fiskas i nordvästra regionen av Förenta staterna.

Sill Används för båda typerna av vatten

Med blå sill är en saltvattenfisk som kan överleva i sötvatten, liksom. De finns i det kalla vattnet i Nova Scotia hela vägen ner till Florida och i insjöar liksom. I vissa områden har de befolkade i sötvatten så mycket att de hotar andra arter i samma sjö. Som ett resultat, är det olagligt att använda Blueback sill för levande bete i sjöar där de inte redan finns.