XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Din bil bröt i mitten av ingenstans och du verkligen behöver göra en eld för att ge värme och hjälpräddnings hitta dig snabbare. Du har inga matcher, och har aldrig lärt sig konsten att gnida två pinnar ihop för att göra upp eld. Du minns att dina barn brände hål i tidningen med ett förstoringsglas, och då du inser att dina glasögon kan fungera på samma sätt. Här är hur.

Instruktioner

1 Samla fnöske. Leta efter material som är fint och torrt, inklusive papper, ludd eller bomull. Titta i dina fickor eller gnugga ludd från botten av dina strumpor. Om du inte kan hitta något annat, kan du använda ditt eget hår. Hitta mindre kvistar och grenar till bränsle elden när den är på väg och placera dem i en hög.

2 Gör en liten fnöske boet om storleken på din handflata, och sedan ta bort dina glasögon och placera dina glasögon några inches ovanför fnöske boet tills du fokuserar solljuset till en mycket liten prick eller balk. Ju mindre balken, desto varmare ljuset.

3 Hålla strålen mycket stilla för att tillåta ljus för att skapa en brinnande glöden av den torkade tinder. Detta kan ta lite tid så ha tålamod. Eftersom det börjar brinna, blås försiktigt på det med ens andas tills den flammar upp.

4 Placera ytterligare fnöske och små kvistar på den flammande boet för att fortsätta att bygga lågan.

Tips

  • Denna metod kommer inte att arbeta på natten!