XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
HCG Diet & amp; urinvägsproblem

HCG kost är en modefluga kost som kräver att du förbrukar cirka 500 kalorier per dag tillsammans med att ta humant koriongonadotropin, även känd som graviditetshormonet. Förespråkarna hävdar att man kan förlora i genomsnitt 1 pund per dag på HCG diet. Data som stöder saknas detta påstående. HCG kost har potential att äventyra din njurfunktion, som kan orsaka urinvägsproblem. Rådgör med din läkare innan HCG kost.

ketos

De flesta vårdpersonal anser att HCG diet är ineffektivt för viktminskning. Alla viktminskning som du kan uppleva är mer än sannolikt ett resultat av att konsumera mycket låga kalorier. En 500-kaloriintag underlåter att lämna tillräckligt med kolhydrater, vilket kan resultera i ketos, enligt en artikel juli 2010 i "The Seattle Times." Ketos uppstår när kroppen får slut på lagrad energi och använder fett som bränsle. Under en längre period, kan ketos påverka njurfunktionen.

njur~~POS=TRUNC

Vissa människor efter HCG kost har rapporterat upplever njursten och njure smärta. Njurarna fungerar som kroppens filtreringssystem, avlopp och extra vatten från blodet. Njurarna filtrerar cirka 200 liter blod varje dag, som utsöndras som urin. Problem med njurarna kan leda till urinvägsproblem. Du kan uppleva överskott urinering eller behov av att urinera, men ändå bara en liten mängd utsöndras.

tester

Rådgör med din läkare och avbryta HCG diet om du upplever urinvägsproblem. Din läkare kan utföra urin och blodprov för att fastställa orsaken. En urinvägsinfektion, njursten och urinblåsa problem är potentiella gärningsmän. Om urin frågor startade efter att ha påbörjat HCG diet, då det kan finnas ett samband.

överväganden

Det är bäst att undvika HCG diet om du har en befintlig urin problem, eftersom den har kapacitet att komplicera ditt tillstånd. Dessutom ökar HCG diet risken för gallsten, elektrolytobalans och oregelbundna hjärtslag. Elektrolyter bidra till att upprätthålla vätskebalansen i kroppen. HCG kost anses kontroversiellt, och American Society of Bariatric Physicians avråder dess användning.