XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hur man utför katolsk sista smörjelsen


The Last Rites eller The sjukas smörjelse vanligtvis förknippas med den katolska religionen. The Last Rites ges till en person som är döende, eller de som är på väg att dö. Följande kommer att hjälpa dig att utföra Last Rites.

Instruktioner

1 Se, om du kan, att alla tidigare katolska ritualer fylls den döende. Dessa skulle omfatta dopet, nattvarden och bekräftelse. Utan dessa ritualer som tidigare gjort, Last Rites, enligt den katolska tron, kan inte ges. Om den döende inte kan kommunicera med dig och ingen kan kontrollera att han har fått andra sakramenten, antar att han har.

2 Ring för en präst att komma till den person som behöver ta emot sista smörjelsen. Det kanske inte är möjligt för familjen präst eller en präst personen vet att administrera sista smörjelsen. Den person som behöver Last Rites kanske inte vara nära hemmet eller prästen kan vara borta på en resa. Har en annan präst redo att administrera Last Rites, bara för säkerhets skull.

3 Ge prästen rummet medan han utför Last Rites. Han kommer först smörja den döende med helgade oljor på pannan. Då kommer han recitera bönen sade under sjukas smörjelse riten.

4 Be för den person som administreras sina Last Rites.

Tips

  • The Last Rites kan fortfarande utföras om prästen vet på förhand att den döende behöver för att slutföra dem. Prästen kommer att behöva förbereda sig för dem och alla kommer att administreras samtidigt.
  • The Last Rites kan också ges till en person som är kroniskt sjuka. Till exempel en person med Alzheimers sjukdom kan få sin sista Rites även om han inte är på sin dödsbädd.
  • En katolsk präst är den enda person som har rätt myndighet att administrera sista smörjelsen.