XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Har äta vitlök två gånger om dagen sänker ditt blodtryck?

Vitlök är på frammarsch som en ört med noterbara medicinska ändamål. Använts sedan urminnes tider för att ta itu med olika hälsofrågor, är vitlök känd för att ha antibakteriell, svampdödande och antiinflammatoriska egenskaper. Vitlök också har kopplats till en minskad risk att utveckla cancer och hjärtsjukdomar hos vissa personer. Medan man äter vitlök två gånger om dagen kanske inte sänka blodtrycket, har vissa studier visat att användning av vitlök kan vara till nytta för ditt blodtryck nivåer.

Vitlök som en behandling

Vitlök innehåller spårämnen och andra komponenter som är till nytta för olika hygienkrav. Aminosyra allinin och enzymet allinase kombinera när en vitlöksklyfta krossas eller skära, bildar föreningen allicin, svavelsluktande förening tros vara ansvarig för många av vitlök hälsofördelar. Nyligen krossad vitlök innehåller mest allicin, och därför kan vara den mest användbara för medicinska ändamål. Vitlök är betygsatt av National Institutes of Health som "möjligen effektiv" för att behandla högt blodtryck; ateroskleros; kolon, rektala och mage cancer; fästingbett; och svampinfektioner i huden, som ringorm och fotsvamp.

Vitlök och blodtryck

Enligt NIH, har vitlök varit ansvarig för människor sänka deras blodtryck med upp till 7 procent eller 8 procent. Ellen Tattelman konstaterar i "American Family Physician" som tre separata studier funnit vitlök kraftigt minskad systoliska trycket, det översta nummret av ditt blodtryck läsning. Fyra studier kopplade vitlök till en minskning av diastoliskt tryck, botten nummer. Fler studier kan behövas och du bör diskutera vitlök behandling med din läkare innan du påbörjar det.

Vitlök och andra kardiovaskulära fördelar

Vitlök har kopplats till att minska flera orsaker till hjärt-kärlsjukdom. Ellen Tattelman skrev på hälsofördelarna med vitlök för juli 2005 frågan om "American Family Physician." Hon sade att medan flera studier funnit att vitlök minskade totala kolesterolnivåer genom mellan 4 procent och 12 procent, kunde andra inte replikera effekten. Resultaten varierar, men det kan bero på olika mängder eller typer av vitlök eller studiedesign. Det behövs mer forskning för att säga säkert. Tattelman nämner också att vitlök har visat sig minska blodglukosnivåerna i människor som inte har diabetes, vilket kan göra dem mindre benägna att utveckla diabetes, en föregångare till hjärt-kärlsjukdom.

Begränsningar av vitlök för blodtrycks

En meta-analys som publicerades i december 2008 frågan om "Annals of Farmakoterapi" uppgav att medan vitlök var klart associerad med en sänkning av det systoliska blodtrycket hos personer som hade ett högt systoliskt blodtryck, var det inte i samband med minskning av andra patienter . Forskarna föreslog att fler studier var nödvändigt. Användningen av vitlök som en terapi för att minska de totala blodtryck fortfarande kontroversiell, med viss forskning som visar att det är fördelaktigt medan vissa verkar tyda på att det inte är. Tala med din läkare om vitlök och om att lägga vitlök till din regim kan hjälpa till att sänka blodtrycket.