XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Kyckling vinge är traditionellt en brottning manöver, som används för att låsa en motståndarens arm antingen kuva honom, eller som förberedelse för en annan rörelse. Kyckling vinge kan lätt införlivas i kampsport kombinationer, så att du kan slå med en kampsport flyttar efter antingen utföra eller fly från den. En kyckling vinge är förvånansvärt lätt att utvinna dig från, om du förstår mekaniken i flytten.

Instruktioner

Escape kyckling vinge genom att rulla

1 Hur man Escape en kyckling vinge i Martial Arts

Böja sig ner i midjan. Detta kommer att lossa grepp som din motståndare har på armbågen, och kommer också att skapa en bättre vinkel för att extrahera armen från kyckling vinge håll.

2 Hur man Escape en kyckling vinge i Martial Arts


Sätt din utanför hand på marken och böj utanför knä-handen och knäet som är längst bort från din motståndare, som om du är på väg att knäböja. Håll din insida foten på marken, böjt, använder den för att stabilisera sig.

3 Hur man Escape en kyckling vinge i Martial Arts


Räta ut fångade arm ut på baksidan vid armbågen. Detta kommer att ångra armen från kyckling vinge. Snabbt stoppa och rulla kroppen bort från din motståndare samtidigt som du vrider din axel och arm tillbaka till rätt läge och glider armen ut från mellan din motståndares armar. Bly rullen med höfterna och baken, hålla övre delen av ryggen och huvudet stoppade för att skydda dem från skada. Rulla så kraftfullt som du behöver för att bryta sitt grepp om dig.

Fly kyckling vinge när du står upp

4 Hur man Escape en kyckling vinge i Martial Arts


Swing din underarm mot din motståndare, uträtning ut vid armbågen så att handen är över axeln. Detta öppnar upp ett gap mellan armen och hans, och kopplar armbågen lock-eller "kyckling vinge" -aspect av lastrummet.

5 Hur man Escape en kyckling vinge i Martial Arts


Luta överkroppen bort från din motståndare, glider armen ut från mellan armarna när du flyttar.

6 Antag en klar hållning omedelbart, vilket armarna upp i en defensiv position som du fly kyckling vinge, så att du är förberedd för nästa slag.

Tips

  • Hålla kroppen i balans, även när instängd i ett lastrum. När du återhämta sig från att fly kyckling vinge, förutsatt en balanserad hållning är avgörande för att förhindra nästa strejken.
  • öva aldrig kampsport med en motståndare som inte bär lämplig skyddsutrustning. Använd en karate dummy för utbildning om möjligt.