XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Vilka är fördelarna med mjölksyrade Surkål?

Lakto-jäst surkål är en krydda gjord av saltat, botade kål. Trots sitt rykte som en tysk mat, surkål faktiskt sitt ursprung i Asien över 2300 år sedan, där byggare av kinesiska muren konsumeras det som en basföda. Idag, amerikaner äter 387 miljoner pounds av surkål varje år. Förutom att vara en välsmakande, kalorifattig komplement till måltider, erbjuder mjölksyrade surkål ett spektrum av hälso förmåner.

Mjölksyra

Som ett resultat av den lakto-jäsande processen, innehåller surkål mjölksyra som produceras av bakterier. Enligt en artikel publicerad i juni 2006 numret av "Journal of Applied Miicrobiology" mjölksyra som innehåller livsmedel ger hälsofördelar såsom att förbättra din tarmkanalen hälsa, öka immunförsvaret, minska laktosintolerans symtom och göra näringsämnen mer lättsmält . Även om de exakta mekanismerna är okända, kan mjölksyra innehåller livsmedel ger sina hälsofördelar genom att modifiera pH i mag-tarmkanalen, att stimulera immunceller, som producerar laktas och hjälpa producera antimikrobiella föreningar.

Cancer Risk Reduction

Surkål och andra korsblommiga grönsaker är hög i glukosinolater, en typ av svavelinnehållande förening med en stark, kryddig smak. När du tuggar eller hacka kål i surkål, glukosinolater brytas ned till biologiskt aktiva föreningar som har anticanceregenskaper, förklarar Linus Pauling Institute. Dessa föreningar kan hjälpa kroppen att eliminera cancerframkallande, skydda DNA från skador, förhindra friska celler från förvandlas till cancerceller och minska risken för hormonkänslig cancer.

Fiber

Surkål är en rik källa av fiber, som innehåller cirka 8 g per kopp. Som förklaras på MayoClinic.com, erbjuder fiber en mängd fördelar för din matsmältning, såsom att hjälpa normalisera tarmrörelser, vilket minskar risken för hemorrojder och eventuellt skyddar mot tjocktarmscancer. Dessutom hjälper fiber kontrollera blodsockernivån genom att fördröja upptaget av sockerhaltiga livsmedel kan bidra till viktminskning genom att hjälpa du känner dig mätt under måltider, och kan potentiellt sänka kolesterolnivåer.

C-vitamin

Mjölksyrade surkål har höga halter av C-vitamin, ger nästan en tredjedel av din rekommenderade dagliga dosen av detta näringsämne i en enda kopp. Enligt Linus Pauling Institute, C-vitamin spelar en avgörande roll i många biologiska funktioner, inklusive syntes av kollagen, skapar signalsubstanser som är involverade i hjärnans funktion, syntes karnitin, upprätthålla immunförsvaret och metabolizing kolesterol till gallsyror. Dessutom är C-vitamin en antioxidant som skyddar din DNA och andra molekyler i kroppen mot skador. Hög C-vitamin livsmedel som surkål kan också positivt påverka din hjärtfunktion och minska risken för gikt.