XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Hur man tar bort en blackhead från läppen

När din hud i ansiktet kommer i kontakt med ett överskott av olja, antingen genom egen produktion eller via händer, telefon eller fet mat, kan dina porer bli igensatta. Olja kombinerar med döda hudceller, smuts och kosmetika för att bilda små, hårda pluggar i dina hårsäckar kallas pormaskar, som är det inledande skedet av akne. När de smittas av bakterier, kan de gå vidare till det andra steget, en fullt utvecklad finne som kan vara särskilt smärtsamt på läppen. Pormaskar på läppen linje kan och bör tas bort.

Steg 1

Tvätta ansiktet med ett rengöringsmedel som innehåller salicylsyra. Enligt New Zeeland Dermatologisk Society, hjälper salicylsyra bryta ner pormaskar och whiteheads. Skölj med varmt vatten och torka ansiktet med en ren handduk. Används handdukar kan hysa bakterier som kan förvärra en acne problem.

Steg 2

Gör en pasta genom att blanda 1 tsk. bakpulver med några droppar vatten i handflatan. skrubba försiktigt blackhead med pastan, med en cirkelrörelse. Detta bidrar till att exfoliera huden och förbereda blackhead bort.

steg 3

Fyll en tekanna halvvägs med vatten och föra den till en koka. Häll vatten i en skål på köket eller badrummet disk.

steg 4

Gör ett tält över huvudet med en stor badhandduk. Drapera handduk horisontellt över axlarna och dra kanterna upp över huvudet. Lean 18 inches ovanför skålen i 10 till 15 minuter för att öppna porerna och mjuka blackhead, vilket gör det lättare att utvinna.

steg 5

Wrap tips av pekfingrarna i vävnad och applicera tryck på vardera sidan av blackhead. Detta borde tvinga den ur porerna.

tips

  • Enligt ArmandHammer.com, bakpulver pasta är mild nog att använda varje dag. Denna milda, billiga exfoliant kan hjälpa till att förhindra framtida pormaskar från att bildas genom att hålla huden fri från döda hudceller som täpper till porerna.

Saker du behöver

  • Salicylsyra rengöringsmedel
  • Bakpulver
  • Tekanna
  • skål
  • Badhandduk
  • Vävnad
  • Tesked