XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Gå ner i vikt med Natt Jogging

Jogging är en enkel och flexibel form av motion som kräver lite i vägen för särskild utrustning eller anläggningar. I jämförelse med löpning, är jogging skonsammare på dina knän, höfter och vrister. Jogging kan hjälpa dig gå ner i vikt, som du bränner fler kalorier under joggning än medan stillasittande. Regelbunden nattetid jogging kommer att bränna ett stort antal kalorier. Rådgör med din läkare innan du börjar ett nytt träningsprogram.

Viktminskning

Gå ner i vikt genom förlust av kroppsfett, måste du äta färre kalorier än din kropp använder över tiden. Att förlora ett pund av kroppsfett, måste du skapa en vecka kalori underskott på 3.500 kalorier. Under loppet av en vecka, kan detta innebära att öka din aeroba aktiviteter att bränna extra 500 kalorier per dag samtidigt som den förbrukar endast 2000 kalorier. En 500-kalori dagliga underskott skulle motsvara en 3500-kalori vecko underskott och en viktminskning på ett pund.

Förbränning Jogging

Antalet kalorier du bränner på en joggingtur beror på ett antal variabler, inklusive terrängen du kör på, din hastighet och din vikt. Jogga uppför eller på kuperad terräng kommer att använda mer kalorier per timme än jogging på plan, och ju snabbare du jogga desto mer kalorier du bränner. Tyngre joggare bränner fler kalorier per timme än lättare joggare skulle med samma hastighet. Till exempel, en 120 pund människa bränner 245 kalorier per timme när jogging på plan mark vid 4 mph. En 220-pound person, på samma terräng och med samma hastighet, bränner 450 kalorier.

Fördelar med Night Jogging

Jogga sent på natten har säkerhets nackdelar över dagtid jogging, men också vissa tydliga fördelar. När det gäller schemaläggning, kör sent på natten kan du obegränsad tid mellan slutet av en typisk arbetsdag och läggdags. Jogga för viktminskning fungerar bäst när arbetat i din dagliga rutin på en konsekvent tid, och du kan ha mer tillgänglighet till jogga på natten än på morgonen innan dagen åtaganden. I varma klimat, nattetid temperaturer är mer gynnsamma för jogging, och du kommer att undvika risken för solbränna eller värmeslag i samband med att köra under dagsljus.

Nackdelar med Night Jogging

De största nackdelarna till jogging sent på natten är säkerhetsrelaterad. Faran för joggare från trafik, och från andra människor, är större på natten än under dagen. Se till att förare kan se dig genom att bära strålkastare, reflekterande kläder och andra små lampor knutna till kroppen när du kör i mörker. Undvik ödsligt eller dåligt upplysta stadsområden, och överväga att en visselpipa eller pepparspray för användning om attackeras av en annan person. En annan faktor är att din energi nivåer sannolikt kommer att förstärkas under flera timmar efter en jog - om du jogga strax före läggdags du kan ha problem med att få sova.