XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hur man utmana medicinska räkningar


Sjukhus, öppenvårdsavdelning och läkarmottagningar kan och gör misstag. Tyvärr, är chanserna goda att du kommer aldrig veta om du inte tar det på dig att kontrollera medicinska räkningar för fel. Med de höga prislapp på sjukvård, kontroll medicinska räkningar för fel och utmanande felaktiga avgifter inte något du borde, är det något du måste göra. Kontrollera över medicinska räkningar så fort du får dem och om fel eller överpriser finns, det finns många sätt att utmana denna lag och vinna.

Instruktioner

revisions~~POS=TRUNC Bill

1 Begäran en specificerad kopia av sjukhusräkningen. Jämför detta lagförslag med sammanfattningen räkningen du får leta efter eventuella avvikelser. Ring fakturering kontor för att ta reda på proceduren blir du måste följa för att säkra dessa poster. Till exempel kan du behöva fylla i ett formulär eller göra skriftlig begäran.

2 Ring journaler avdelning och begära en kopia av läkare order och ammande anteckningar och UBO4, som är den detaljerade bill ditt försäkringsbolag får. Detta kommer att ge dig en detaljerad lista över förfaranden, behandlingar och läkemedel som administreras under din vistelse.

Om kontoret försöker förneka din begäran informera dem du har rätt att få en kopia av dessa register enligt patient Bill of Rights, punkt 8.

3 Kontrollera räkningar för fel. Läs din försäkring noga för att avgöra vad de gör och inte släppa in medicinsk fakturering. Till exempel behöver många planer inte tillåta sjukhus att ta betalt för dagen ansvarsfrihet. Kontrollera din faktura mot läkaren konstaterar att säkerställa att inga avgifter finns för tjänster upphävts av din läkare. Titta på bulkladdnings poster såsom rumsavgifter, kit och fack avgifter för att säkerställa att du inte får en särskild avgift för dessa också.

4 Ställ frågor. Om det är något du inte förstår, be om en förklaring. Det kan vara bra att ringa leverantören kontoret direkt ha dina frågor besvarade.

utmaningen Bill

5 Ring sjukhuset eller läkaren fakturering kontor. Informera fakturering agent skillnaden i en lugn och tydlig fråga. Anteckna datum och klockslag för samtalet, ombudets namn och disposition av samtalet så detaljerat som möjligt. Denna uppmaning kommer sannolikt inte lösa problemet och du kommer att behöva denna information som du fortsätter denna utmaning. Om ombudet samtycker att granska räkningen och ber dig att ringa tillbaka, få ett åtagande att dag och tid för återuppringning och spela in denna information också.

6 Ring departementet bedrägeri av din medicinska försäkringsbolag. Detta är en bra idé, även om du kunde nå en lösning med den medicinska kontoret faktureringsavdelning. Se till att lägga till denna uppmaning till samtalsloggen för dokumentation.

7 Kontakta din stat, kommun eller stad Konsumentverket att lämna in ett klagomål. Dessutom har många lokala TV-stationer har en konsument avdelningen och kan vara till viss hjälp.

8 Hyra juridiskt ombud eller en medicinsk fakturering förespråkare. En medicinsk fakturering förespråkare kommer att agera för din räkning när utmanande medicinska räkningar. Använda den här tjänsten som en sista utväg, eftersom detta kan vara ett dyrt alternativ. Om du väljer det här alternativet, förhandla betalning på en hög beredskap så att du kommer att få betala endast om advokaten är framgångsrik.

Tips

  • Dokumentera varje steg i processen.
  • Utmana en medicinsk faktura kan ta tid. Skydda din kreditvärdighet genom att betala eller vidta åtgärder för att betala den del som inte i tvist.