XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

När järn reagerar med syre bildar järnoxid, eller rost. Vissa saker orsakar järn att rosta snabbare än andra. Vatten, särskilt saltvatten, och värme påskynda bildandet av rost. När rost bildas, det finns syre i metallen som kan röra sig i djupare och orsaka mer rost. För att bli av rost på järn, måste du lösa det eller ändra rost i svart oxid och belägga järn med ett material som håller rostbildning. Här är en mängd olika metoder för att ta bort rost från järn.

Instruktioner

1 Torka mineralolja på rost. Använd sandpapper eller stålull för att ta bort rost, borsta från centrum till spetsen. Försök gummislipslipstenar för att ta bort rost i små sprickor i järn. Päls med vax eller olja som skydd.

2 Avlägsna lös rost och spraya WD 40, som finns i hårdvara och varuhus, på strykjärnet. Det kommer att fylla porerna och sprickorna och förhindra mer rost.

3 Sandblästrings eller pärla blast rost som auto organ verkstäder göra. Eftersom sandblästring kan ta bra metall och härda ytorna, använd pärla sprängning för känsliga delar. Följ genast upp med rostskydds eller en skyddande beläggning med rostskyddsbehandling såsom Boeshield T9, finns på specialvirkesleverantörer som träindustri Warehouse.

4 Blöt rostiga föremål i fosforsyra. Det löser rost snabbt, men de syraattacker järn mycket långsamt. Använd kortast möjliga tid som tar bort all rost. Naval gelé, som innehåller fosforsyra, används ofta för att ta bort rost. Det kan hittas på de flesta järnaffärer. Oxalsyra och saltsyra kan ta bort rost, men de äter in i järnet snabbt, så förlust av metall är alltför troligt. Följ fosforsyra rostborttagning med behandling för rostskydd, såsom Boeshield T9.

5 Ta bort rost med en metod som kallas elektrolytisk rostborttagning. Blanda en matsked av natriumkarbonat, finns på pool leverans butiker där det säljs för att höja pH-nivån, i en liter vatten. Anslut den rostiga delen till den negativa polen av en 12-volts batteri eller laddare. Anslut en skrot av järn eller stål till den positiva polen. Blötlägg rost av järn med natriumkarbonat. Denna metod ger en svart oxidbeläggning och fråntar inte något av det goda metall. Använda rostskydd såsom Boeshield T9.

6 Blötlägg flera påsar med svart te i två koppar kokande vatten. (Använd mer för större rostigt järn.) Blötlägg rostig järn för upp till åtta timmar.

7 Prova en produkt som innehåller syra för att ändra rost i svart oxid. Rost X görs av Integrity Industries, och POR-15 är gjord av RestoMotive Labs. Avlägsna lös rost, måla Rust X eller Por- 15 på den rostiga sidan, och låt den torka.

8 Blötlägg rostiga objekt i Coca-Cola. Coke innehåller fosforsyra, som tar bort rost.

Tips

  • Fosforsyra lämnar en tunn skyddande film av järnfosfat bakom att förhindra rost.
  • Använd skyddsglasögon och gummihandskar med alla sura lösningar. När gallring syra, syra i vatten. Häll aldrig vatten i syra.