XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Driv fobier och ångest


En fobi är en mycket intensiv, ofta irrationell, form av ångest. National Institute of Mental Health konstaterar att "specifika fobier påverkar uppskattningsvis 19,2 miljoner vuxna amerikaner och är dubbelt så vanligt hos kvinnor som män." Fobi drabbade upplever ofta panikattacker och gå ut ur deras sätt att undvika att komma i kontakt med det som de fruktar. Någon som lider av en drivande fobi kan finna det fysiskt omöjligt att köra bil, eller kan behöva stanna bilen mitten enhet.

symptom

Symtom på en drivande fobi inkluderar panikattacker och känslor av depression. Någon som lider av en drivande fobi kan utveckla känslor av nauseousness, intensiv huvudvärk eller smärta under körning, svettningar, uppleva känslor av ilska, har svårt att svälja eller sömnsvårigheter och kan börja ha mardrömmar om att köra. National panik och ångest News-gruppen konstaterar att ont i ögonen och ökad känslighet för beröring är också symptom på en fobi eller panikattack.

orsaker

Vissa fobier uppstå utan någon uppenbar anledning. Någon som var en gång helt säkert under körning kan gradvis utveckla intensiv rädsla i samband med att vara i en bil. Ofta men kör fobier utvecklas efter att ha sett eller vara i en trafikolycka. Ibland fobier också utvecklas efter körning på natten eller genom dåliga väderförhållanden som sätter stress på föraren.

expert Insight

Dr Mark Dombeck, specialist på ångest med Aroostook mentalvårdstjänster, tror att åtminstone en av 10 personer upplever fobier. Dr. Dombeck kommentarer, "Fobier vanligtvis visas först i tonåren eller vuxen ålder De börjar plötsligt och tenderar att vara mer motståndskraftig än barndoms fobier,.. Endast cirka 20 procent av vuxna fobier försvinna på egen hand" Medan de flesta vuxna som arbetar med ångest logiskt förstår att deras rädsla är irrationell, känner sig överväldigad vid tanken på att kunna övervinna fobi själv.

farorna

Även mild ångest är inte en omedelbar säkerhetsrisk, köra samtidigt som arbetar med en specifik drivande fobi är osäker. Förare som upplever ångest och fobier kan bete sig irrationellt och oförutsägbart medan på vägen eller kan uppleva en panikattack, som kan hämma deras körning. Det är mycket viktigt att omedelbart söka professionell behandling för en drivande fobi innan du fortsätter att köra.

Behandling

Behandlingar för fobier är helt beroende på individen och svårighetsgraden av fobi själv. En utbildad, läkare kan diagnostisera en specifik fobi och rekommenderar medicinering eller rådgivning. I vissa fall är kognitiv beteendeterapi (KBT) ordinerats. KBT fokuserar på att lära en fobi drabbade individen hur man lär sig nya tankeprocesser att undvika att bli rädd.