XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Tips för en Achilles Leg Lock


Achilles benet Låset har sina rötter i judo och ju-jitsu. Det var en gång en mycket vanlig inlämnande manöver på grund av dess effektivitet. Detta lås förbjöds i judotävlingar och i allmänhet anses vara rå och ohederliga. Nyligen Achilles benet låset har gjort en comeback eftersom det har blivit mycket populärt under de senaste åren i MMA världen.

Mekaniken bakom Achilles Leg Lock

Achilles benet lås overextends motståndarens fot och komprimerar hälsenan leverera två punkter av tryck. Den första punkten av trycket är hyper förlängning av motståndarens fot. Som en del av flytten, är tårna på offrets fot sköt kraftfullt bort från sin smalbenet. Detta sträcker musklerna i foten och orsakar kraftig smärta. Den andra punkten i tryck är hälsenan som underarmen trycker in sin senan som orsakar extrem smärta.

Näve i Palm Grip Tekniker

Tillämpa rätt grepp är viktigt så att trycket appliceras på ett effektivt sätt och motståndarens fot är låst på plats och inte kan fly. Det finns mer än en metod för att applicera greppet. En effektiv metod innebär att du håller låset på plats genom att ta tag i näven på din låsarmen med den lediga handen. Detta görs genom att linda din vänstra arm runt din motståndares höger fotled sedan gripa tag i vänster näve med höger arm. Du skulle då placera armen så att du gräver in motspelarens hälsenan precis ovanför hälen med antingen handleden eller underarmen.

Figur Fyra Grip

En av de vanligaste greppen är siffran fyra grepp. Detta grepp gäller något mindre tryck än andra grepp eftersom toppen av din underarm är det gräver i hälsenan snarare än en skarpare yta som kanten av handleden. Siffran fyra ger dig mer kontroll, dock. För att utföra detta grepp, linda din vänstra arm runt motståndarens höger fotled och ta shin med din högra hand. Sedan ta din högra handled med vänster hand för att slutföra låset. Luta sig tillbaka för att utöva påtryckningar på foten.

ben Positionering

När du utför en Achilles benet lås är det viktigt att använda benen för att säkra din lås och maximera dess effekt. Placeringen av benen kommer att variera beroende på positionen av din motståndare. Om din motståndare ligger på rygg, du höger fot ska vara under låret på benet du låser. Vänster ben ska lindas runt benet och tryck mot magen. Om motståndaren är på hans sida, kommer du att avsluta hans ben med båda din. Om din motståndare ligger på magen, då du kommer att grensla hans lår och böja hans underben upp innan du placerar sin fot i ett lås.