XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Varför att dricka vatten om du har feber

En feber är ett försvar svar av immunsystemet för att bekämpa infektionssjukdomar. Dess syfte är att skapa en ogästvänlig miljö för sjukdomsframkallande medel för att hjälpa kroppen att förstöra det. Andra tillstånd kan också orsaka en förhöjning av kroppstemperaturen, såsom solbränna, vissa läkemedel och immuniseringar. Det gamla ordspråket att dricka mycket vätska gäller för en person som upplever en feber. Höga temperaturer kan leda till komplikationer som vistas vattenhaltiga kanske förhindra. MayoClinic.com varnar för att feber över 103 grader Fahrenheit, eller som åtföljs av kramper, behöver omedelbar läkarvård.

Behåll Hydra

Varför att dricka vatten om du har feber

En av de främsta anledningarna att dricka vatten om du har feber är att upprätthålla god hydrering. Om du svettas ymnigt, kan du ha drabbats av en onormal vätskeförlust, särskilt om ditt tillstånd åtföljs av kräkningar eller diarré. Uttorkning kan förvärra dina symtom och obehag. Det kan också leda till mer allvarliga konsekvenser, såsom farligt lågt blodtryck och hjärtklappning.

Effekter på andning

Om du upplever nästäppa, kan du andas genom munnen istället för näsan. Denna förändring i andningsmönster kan öka risken för uttorkning. Andas genom munnen släpper mer fukt än genom näsan. Du kan uppleva muntorrhet, vilket kan förvärra en hosta. Det kan också leda till att du snarkar och störa din vila. För att återställa normal andning, kan du ta en avsvällande vid behov för dina symtom.

Kompensera för låg aptit

Varför att dricka vatten om du har feber

Du kommer också att behöva dricka mer vatten när upplever en feber för att kompensera för den fukt som du kanske inte att få från din mat. Många individer som kämpar en smittsam sjukdom kan uppleva minskad aptit. Du kan också upptäcka att du sover mer, kanske genom matdags. Den extra vatten du dricker kan bidra till att du får tillräckligt med vätska trots brist på livsmedel, såsom frukt och grönsaker, som normalt skulle ge din fukt behov. Vatten har också den fördelen att det är mer sannolikt inte att störa din mage om du inte har ätit normalt.

vistas Cool

Du kanske upptäcker att dricksvatten kommer att hjälpa dig att hålla svalare och mer bekväm trots din feber, vilket kan orsaka en rad symtom såsom huvudvärk, värk och svaghetskänsla muskel. Genom att kyla kärntemperaturen genom att dricka vatten, kan du mildra effekterna av dessa symptom. En feber signalerar ett onormalt tillstånd som kroppen försöker hitta sätt att återställa ett normalt tillstånd. Genom att stanna hydrerad med vatten, kan du se till att din kropp har vätskor som behövs för att påskynda ditt tillfrisknande.