XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Bipolär sjukdom, eller manodepressiv sjukdom, är en allvarlig psykisk sjukdom som kännetecknas av intensiv humörsvängningar. Personer som diagnostiserats med bipolär sjukdom upplever ofta är mycket energisk, irriterad och ledsen. De kan också uppleva normala stämningar i mellan maniska eller depressiva episoder. Den person som ansvarar för att diagnostisera och behandla bipolär sjukdom är psykiater. En psykiater är en legitimerad läkare utbildad i de medicinska, sociala och psykologiska aspekter av emotionella och beteendestörningar. Psykiatriker väljer också och genomgår specialistutbildning. Genom att använda de metoder som nedan kan du hitta en psykiater som är specialiserad på bipolär sjukdom.

Instruktioner

1 Kontakta din personliga läkare och be om en remiss. Din läkare kommer att ha en katalog av lokala psykiatriker om hand och kommer att kunna hänvisa dig till en psykiater som deltar i din hälsa plan.

2 Kontakta din hälsa försäkringsbolag. Din hälsa försäkringsbolag kan hänvisa dig till en psykiater som specialiserat sig på bipolär sjukdom i ditt område och ge dig information om läkaren, såsom medicinsk utbildning och år i praktiken. De flesta psykiatriker som anges under din hälsa försäkringsbolag kommer också att ha en personlig hemsida; se till att be om det.

3 Kontakta National Alliance för de psykiskt sjuka (NAMI) i ditt område och be om en remiss. Se till att du tala om för dem att du söker en psykiater som specialiserat sig på bipolär sjukdom.

4 Besök en fri klinik i ditt område. Detta är mycket användbart om du inte bär sjukförsäkring och vill få gratis behandling för bipolär sjukdom. En läkare i en fri klinik kan hänvisa dig till en psykiater som specialiserat sig på bipolär sjukdom fri-of-avgift eller ta ut en nominell avgift för samråd. Se länken nedan i avsnittet Resurser för att hitta en fri klinik nära dig.