XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Vad är skillnaden mellan en hudterapeut & en Aesthetician?


En estetiker är en specialist inom hudvård. En estetiker är också en hudvård specialist, även estetiker är mer vanligt förekommande stavning. Estetik, å andra sidan, är den gren av filosofin ägnas åt naturen av skönhet, konst och smak. En estetisk person har en uppskattning av skönhet eller något som är trevlig att sinnena, men inte kallas en estetiker.

färdigheter

En estetiker är utbildad i hudvårds områden som ansiktsbehandlingar, microdermabrasion, vaxning, makeup, ljusterapi och laserbehandling. Arbetet sker ofta i ett spa, salong eller läkarmottagning, men estheticians inte läkare.

Skolutbildning

En estetiker måste fylla ett program av klasser - minsta tid är vanligtvis fyra månader - och kommer att bli licensierade efter att ha passerat statliga examen. Varje stat har olika krav.

karriärer

Framgångsrika estheticians ägnas åt att göra sina kunder ser ut och känns bra, vilket gör för en givande karriär.

löner

Den genomsnittliga lönen för en hudvård specialist varierar från $ 16.000 till $ 40.000, beroende på läge, enligt Bureau of Labor Statistics.

Framtiden för estheticians

Den ökande populariteten av naturliga eller alternativa behandlingar (i motsats till att gå under kniven) för att hålla huden ungdomlig, liksom den allmänna åldrande befolkningen innebär karriärutsikterna för estheticians är stark.