XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Svarta bönor är en populär baljväxter sida skålen eller kött ersättare. En enda portion eller en kopp råa svarta bönor levererar ett antal näringsämnen avgörande för en väl balanserad kost.

rikliga vitaminer

En portion av svarta bönor innehåller 861 mikrogram av folat, vilket är 215 procent av dagsbehovet av detta viktiga vitamin. En enda portion av svarta bönor svarar även för 116 procent av det dagliga tiamin kravet på 1,7 mikrogram.

rikliga Mineraler

En servering av svarta bönor levererar 103 procent av det dagliga mangan kravet på 2,1 mikrogram, liksom 83 procent av magnesium och 82 procent av kalium och koppar.

andra vitaminer

Svarta bönor innehåller ett antal andra vitaminer, inklusive vitamin E, vitamin K, riboflavin, niacin, vitamin B6, pantotensyra och kolin.

andra mineraler

Andra mineraler som finns i svarta bönor inkluderar kalcium, järn, fosfor, zink och selen.

Protein och aminosyror

En enda portion av svarta bönor motsvarar 41,9 g protein, eller 84 procent av en persons dagliga behov, vilket gör bönorna en populär proteinkälla för vegetarianer. Dessutom svarta bönor innefattar 18 aminosyror med många av dessa värdefulla näringsämnen som förekommer i koncentration av 2000 mcg eller högre, såsom leucin, lysin, fenylalanin, valin, arginin, asparaginsyra och glutaminsyra och serin.

andra överväganden

Svarta bönor är låg fetthalt och natrium- och kolesterol-fri. En enda portion av svarta bönor ger 118 procent av det dagliga kostfiber kravet samt mer än 500 mg både omega-3 och omega-6 fettsyror.