XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Tecknen & amp; Symtom på HPV i Män

Human papillomavirus, eller HPV, är en sexuellt överförbar sjukdom som drabbar män, liksom kvinnor. Fram till September 9, 2009, Gardasil, HPV vaccinationen inte godkändes för användning av män. Endast fyra stammar av HPV --- 6, 11, 16 och 18 --- orsaka symptom hos män. Enligt Centers of Disease Control and Prevention (CDC), andra stammar av HPV försvinna utan behov av behandling. Men symptomen av HPV är allvarliga: genitala vårtor, anal cancer och peniscancer.

Könsvårtor

Ett av symptomen av HPV hos män är genitala vårtor, som orsakas av HPV-påfrestningar 6 och 11, eller "låg risk" stammar av HPV. Enligt CDC, kan genitala vårtor visas på penis, testiklar, ljumske, lår och anus --- varhelst patienten kom i kontakt med sin smittad partner. Vårtor visas som antingen upphöjd, flat eller blomkål-formade. Dessutom kan de genitala vårtor vara singular eller bildas i grupper. Uppkomsten varierar från några veckor till månader efter att smittas av viruset. behandlingsalternativ för genitala vårtor inkluderar frysning, medicin eller kirurgi.

Anal Cancer

En av de mest allvarliga symtom av HPV hos män är anal cancer, som orsakas av "high-risk" HPV-stammar 16 och 18. En del patienter kan inte ha symptom, enligt CDC. Om en patient har symtom på anal cancer, kan han visa anal blödning, svullna lymfkörtlar i analt eller ljumskarna, smärta, klåda eller utsläpp, och en förändring i tarmvanor eller formen på pallen. Vissa grupper som har en ökad risk att drabbas av anal cancer, homosexuella och bisexuella män eller män som är HIV-positiv, kan ha en anal cellprov; anal cellprov detektera onormala celler, som är senare bort. Däremot CDC inte rekommendera anal cellprov, eftersom det inte finns tillräckligt kliniska bevis.

peniscancer

Den andra allvarliga symptom på HPV, peniscancer är också orsakas av "high-risk" HPV-stammar 16 och 18. Vissa patienter med peniscancer kan inte ha symtom förrän cancern har blivit mycket avancerad. Primära symtom på peniscancer är en förändring i färg, hud förtjockning och bygga upp vävnad runt penis. När cancern har blivit allvarligare, smärtfri utväxter visas på patientens penis. Men i vissa fall kan de utväxter vara smärtsamt och blöda.