XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Kommer matsmältningsenzymer Hjälp dålig andedräkt?

Enzymer är proteiner som underlättar processer i kroppen, inklusive matsmältning, som börjar i munnen. Dessa enzymer är tillgängliga i form av kosttillskott, som kan inkludera bromelain, papain och amylas. Matsmältningsenzymer är påstods hjälpa fylla på enzymet försörjningen i matsmältningssystemet för att underlätta förbättring av matsmältningsprocess. Dålig andedräkt orsakas av en brist på tillräckligt många enzymer är den föreslagna skälet för administration av kompletterande matsmältningsenzymer. Utan tillräcklig matsmältning, kan livsmedel orsaka matsmältningsproblem. Kontrollera med din läkare innan du använder något kosttillskott.

matsmältningsenzymer

Matsmältnings enzym-tillskott är i allmänhet finns på din lokala hälsokostaffär. Några av dessa tillskott, såsom bromelain, extraheras från frukter medan andra, såsom pankreatiska enzymer, extraheras från organ från djur. Enligt American Cancer Society, är matsmältningsenzymer avsedda att underlätta bearbetning av livsmedel och efterföljande absorption av näringsämnen. Men är bevis till stöd för effektiviteten av enzymterapi blandad. Teoretiskt sett, om du saknar tillräckligt med matsmältningsenzymer, några av de livsmedel du äter kan förbli osmält, jäsning och produktion av obehagliga lukter när bakterier utvecklas över osmält mat.

Hur Uppslutning påverkar din andedräkt

Vissa studier har funnit ett samband mellan dålig andedräkt, även känd som dålig andedräkt, och försämrad matsmältning. En studie från 2007 publicerades i "munsjukdomar," till exempel, fann att dålig andedräkt var signifikant associerad med symtom på gastroesofageal refluxsjukdom. Dessutom, en artikel 2010 publicerades i "Canadian Journal of Gastroenterology" fann att försämrad digestion var associerad med dålig andedräkt. Dessa resultat stöder forskarnas uppfattning att dålig andedräkt kan vara en indikation på matsmältningsproblem. Utan fullständig nedbrytning, kan mat kvar i mag-tarmkanalen, och bakterier passa på att fästa till maten. En biprodukt av bakteriell bearbetning av livsmedel är ofta en obehaglig lukt som kan emanera från magen till munnen med varje andetag.

Matsmältningsenzymer och dålig andedräkt

Bromelain är ett enzym som extraheras från ananas. Detta ämne används i naturläkemedel medicin för behandling av inflammation och problem med matsmältningen. Att använda en produkt som innehåller bromelain med andra naturligt förekommande matsmältningsenzymer kan bidra till att minska symtomen på matsmältningsbesvär. Därefter, om din dålig andedräkt orsakas av matsmältningsproblem, att använda dessa naturliga tillskott kan också hjälpa till att hålla den i schack. Kontrollera alltid med din läkare för att identifiera orsaken till matsmältningsbesvär, vilket också kan kräva en modern medicinsk metod för lättnad.

överväganden

Matsmältningsenzymet kosttillskott som bromelain i allmänhet betraktas som säkra, enligt University of Maryland Medical Center eller UMMC. Biverkningar av att ta bromelain kan vara illamående och diarré. UMMC föreslår du begränsa användningen av detta enzym till högst 10 dagar. För bromelain föreslog doseringen för matsmältningsproblem som kan leda till dålig andedräkt är 500 mg dagligen i uppdelade doser, tillsammans med föda. Naturliga tillskott kan orsaka en oönskad interaktion med existerande medicinska tillstånd och mediciner, så kontrollera med din läkare innan du använder dessa produkter.