XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Hur man skriver ett brev till ett företag som inte har ett jobb

Söka efter ett jobb tar tid och planering. När vi letar efter ett nytt jobb, kan det hända att vissa företag du är intresserad av att arbeta för inte har öppningar. I stället för att undvika dessa företag, presentera dig genom att skriva och skicka ett personligt brev av förfrågan tillsammans med ditt CV. Innan du skriver ditt brev, tar tid att lära sig om företaget. Skriv brevet noga för att presentera dina kunskaper och erfarenheter i bästa dager.

Steg 1

Ställ in din brev med rätt affärs format. Om du skickar en papperskopia av följebrevet, sätta ditt namn och kontaktuppgifter på toppen av den stationära. Inkludera din e-postadress och ett telefonnummer där arbetsgivaren kan nå dig.

Om e-post ett brev, börjar brevet genom att hälsa den person som använder en formell hälsning. Till exempel, inte börja brevet med "Dear John", men istället använda "Dear Mr Smith." Stäng ditt brev med hjälp av "vänliga hälsningar." Kom ihåg att fysiskt signera brev om att skicka en papperskopia.

Steg 2

Skicka ditt brev till en viss person inom organisationen. Kolla på nätet eller ringa företaget och fråga som hanterar avdelning du vill arbeta i. Be för korrekt stavning.

Om du inte kan hitta den information, skicka ditt brev till personaldirektören för företaget. Undvika att skicka en generisk omslag brev adresserat till "Dear Sir eller fru" när du skriver ett brev av intresse. Att ta sig tid att ta reda på vem som skickar brevet till visar arbetsgivaren du menar allvar med ditt jobbsökande.

steg 3

Ange skäl för ditt brev i första stycket. Börja ditt brev med en fras liknande, "Syftet med detta brev är att uttrycka mitt intresse för att arbeta för din organisation." Ändra uttrycka att vara specifik för den organisation eller företag du skriver.

Fortsätt första stycket genom att kommunicera varför du är intresserad av företaget. Nämn något som du beundrar om organisationen. Till exempel nämner sitt engagemang för miljön, dess innovativa produkter eller sitt rykte för utmärkt kundservice.

steg 4

Sammanfatta dina kunskaper och erfarenheter i mitten punkt. Håll dina meningar korta och fokuserade. Låt läsaren veta varför du skulle vara en bra passform för företaget genom att fokusera på dina styrkor. Innehålla någon övervakande erfarenhet du har.

Om du är villig att flytta, låt den potentiella arbetsgivaren vet. Var inte blyg om att lyfta fram dina prestationer, eftersom det kan vara din enda kommunikation med arbetsgivaren.

steg 5

Stäng ditt personliga brev med att tacka den person för att ta tid att läsa ditt brev. Fortsätt sista stycket genom att berätta den person som du tog upp brevet som du kommer att kräva i nästa vecka för att följa upp. Om du ska vara i området, berättar arbetsgivaren du planerar att besöka kontoret och skulle vilja träffa. Anger att du ser fram emot att höra tillbaka från företaget.

varningar

  • Respektera ett företag som säger "inga telefonsamtal" i en annons eller på en webbplats.

tips

  • Inkludera ditt CV i kroppen av e-postmeddelandet och som en bilaga. Många företag kommer inte att öppna bilagor från okända avsändare.
  • I ämnesraden i ett e-postkorrespondens, skriva "Job förfrågan."
  • Skicka brev av intresse för varje arbetsgivare på din lista. Inte vänta på ett svar från ett företag innan du skickar ut ett nytt brev.
  • Vara positiv under ditt jobb jaga.
  • Fråga vänner och familjemedlemmar att introducera dig till potentiella arbetsgivare.

Saker du behöver

  • Stationär