XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Att få en majs på foten är en bokstavlig smärta. Liktornar göra fötterna värker, de gör det nästan omöjligt att hitta bekväma skor och de är fula. Om du någonsin har haft en majs på foten är det viktigt att vidta åtgärder för att förhindra att få en igen i framtiden. Förhindra liktornar är lätt, det tar bara lite vaksamhet och vet hur.

Instruktioner

Hur kan man förhindra liktornar

1 När du vill förhindra liktornar, måste du förhindra att fukt. När dina fötter är alltför fuktig, förlorar de naturliga seghet som de har. När det seghet bär bort, är du mottagliga för liktornar och bunions. Se till att du har gott om rena torra strumpor så att dina fötter håller sig torra.

2 En av de främsta orsakerna till liktornar är felaktigt formade skor. Köpa skor som är gjorda med den naturliga formen av foten i åtanke. Undvik skor som är platt eller raka och smala.

3 Se till att passformen på dina skor är bekväm. Viktigast när man undersöker passform skorna ser till att tårna inte skaver mot sidorna av skon. Dina skor bör aldrig vara för små; foten ska ha utrymme att vila naturligt i skon utan att möjlighet i.

4 Sätt extra stoppning i dina skor för att dämpa din fot. Vaddering i hälen och trampdynan kan särskilt bidra till att förhindra liktornar.

5 När du inte behöver bära skor, gå barfota. Att vara barfota är naturligt, och med undantag av personer som har ortopediska problem, gå barfota är det bästa sättet att förhindra liktornar.

Tips

  • Om du försöker förebyggande åtgärder och ändå få liktornar, konsultera en fotvårdsspecialist för att kontrollera bakomliggande frågorna.