XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

En stroke kan vara en förödande medicinsk händelse som ofta orsakar långtidseffekter såsom förlamning på en eller båda sidor av kroppen. Rehabilitering är den vanligaste formen av långtidsbehandling för stroke och det är viktigt att börja så snart som möjligt. Ibland hjärnan kan återvinna en del av sin funktion medan andra gånger hjärnan lär andra delar av sig själv för att ta kontroll över de skadade funktioner. Rehabilitering kan hjälpa till med båda dessa situationer, eftersom det stimulerar hjärnan.

Fysisk

Fysiska problem efter stroke kan påverka förmågan att använda en eller båda händerna, förmågan att gå, böja sig eller flytta armarna. Det första steget mot sjukgymnastik är helt enkelt lära sig att få ditt saldo och lära sig att stå upprätt. Sjukgymnaster typiskt förlänga den tid en patient står på en plats från dag till dag, lägga till små steg till mixen hjälper lär de drabbade lemmarna att röra sig igen när de behöver gå. En käpp eller rollator används ibland för att underlätta detta arbete. Därifrån är det viktigt att lära sig att gå i en rak linje, att lära sig att gå runt hinder och hur man klättra trapporna igen. Dessa övningar bör göras med försiktighet och tillsyn från en utbildad professionell som kan ge tips och vägleda patienten i hur man lär sig dessa aktiviteter igen.

Mental

Mental funktion är oftast drabbas av stroke. Medan de fysiska effekterna av stroke kan vara förödande så kan de mentala funktionshinder som kan förekomma till exempel svårigheter med matte funktion, resonemang, logik och koncept. Dessa uppgifter kan läras igen med rätt övningar. Vid första försök att göra en enkel logik problem kan vara omöjligt, men att ha någon att arbeta med patienten om och om igen, upprepa övningen och förklara resonemanget bakom den kommer åter lära hjärnan hur man gör dessa uppgifter. Att lära sig att lägga till eller multiplicera igen kan vara möjligt med tillräckligt upprepning och stimulering av hjärnan tidigt.

Occupational

Arbetsterapi är viktigt eftersom det lär en strokepatient hur man sätter sig tillbaka till världen. Dessa övningar innefattar typiskt att lära sig att vika tvätt igen, diska, laga mat, städa, kasta en boll fram och tillbaka och plocka upp små föremål som mynt. Denna typ av övningar tar bara beslutsamhet och upprepning. Vid första hand inte vill plocka upp ett litet föremål och opåverkade handen kommer att försöka ta över. Med tillräckligt viljestyrka och drivstrokepatienter kan lära sina hjärnor hur man gör dessa uppgifter igen, vilket ökar möjligheten för dessa patienter att leva på egen hand igen, utan hjälp.