XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Osteopeni är ett tillstånd som inte är lika allvarlig som benskörhet, men indikerar att det finns en gallring av bentätheten. Detta villkor kan leda till allvarligare tillstånd, osteoporos. Motion är en viktig faktor för att hålla benen friska och starka oavsett din ålder. Låga nivåer av vitamin D och kalcium är också kopplade till utveckling av osteoporos.

Viktbärande övningar

Viktbärande övningar ska inte förväxlas med tyngdlyftning. En viktbärande motion är en kardiovaskulär aktivitet som också sätter inverkan på ben och muskler. Gång och löpning är två exempel på denna typ av träning. Inkludera dessa övningar i din dagliga rutin för att förbättra villkoren för dina ben.
En viktbärande motion ger ben och muskler med spänning. Kroppen reagerar genom att öka bentätheten. Denna typ av träning är nödvändig för att bromsa utvecklingen av osteopeni och osteoporos.
Inkludera en rask promenad i du regim att förbättra ditt hjärta och benhälsa. Denna typ av träning lindrar också smärta att vissa människor lider av artros. Promenera 20 till 30 minuter per dag tre eller fyra gånger i veckan. De som har problem att nå 20 till 30 minuter kan börja långsamt med 10-minuters promenader ett par gånger om dagen och bygga upp till målet om 30 minuter.

Tyngdlyftning

Vissa människor med osteoporos eller osteopeni tror att motion är farligt och kommer att leda till benfrakturer. Medan benen gallring, motion och stärka musklerna förbättrar bentätheten. Tyngdlyftning med vikt maskiner eller fria vikter kan stärka musklerna och öka bentätheten.
Ryggen är ett område där osteoporospatienter måste använda vård. Frakturer i ryggraden leda till en förlust av höjd och dålig hållning. Försiktigt sträcker musklerna i övre delen av ryggen och axel kan bidra till att minska förekomsten av ryggproblem i samband med osteoporos.

Var försiktig

Innan du börjar ditt träningsprogram, diskutera ditt tillstånd med läkaren. De som är mycket överviktiga eller lider av svår benskörhet kan behöva en fysisk bedömning och rekommendationer från läkare innan du påbörjar ett program som innehåller viktbärande övningar.
Vissa patienter kan behöva börja med mindre intensiv träning och även vattenaktiviteter. Vatten motion är inte bra för att förhindra benförlust, men det är en metod som vissa patienter använda för att förbättra sin styrka innan man börjar på en viktbärande träningsprogram.