XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Inuti våra öron är minut celler som kallas hårceller. Vissa av dessa hårceller skickar en elektrisk impuls längs hörselnerven till hjärnan när de stöter på ljudvågor. Om dessa celler utsätts för mycket höga ljud, kan de bli överstimulerade och kommer att skicka en konstant signal till hjärnan, som din hjärna kan översättas med en ringande ljud. Om detta händer alltför ofta eller alltför lång tid, kan dessa celler bli permanent skadad, vilket leder till irreversibel hörselnedsättning. Om öronen ring från exponering för hög musik, är det enda botemedlet tid, så här är hur man kan stoppa ringningen i första hand.

Instruktioner

Skydda din hörsel

1 Rulla bomullstussar tills de är tätt kondenseras och sätt in öronöppning. Var noga med att lämna en liten del av bomullstuss sticker ut för senare borttagning. Detta kan hjälpa till med låga till medelhöga nivåer buller.

2 Utför en liknande rullande rörelse med syntetiska proppar. De är tillräckligt stora att den yttre delen kan formas runt öppningen av hörselgången för att blockera ut mer ljud. Detta är effektivt för medelstora till höga bullernivåer.

3 Använd brusreducerande hörlurar för de starkaste eller mest ihållande ljud. Dessa hörlurar avge signaler som är ljud motsatsen till dem från utsidan, avbryta buller innan det når dina öron. Dessa är avsedda för enhetlig låter som rytande av ett plan motor, och kan inte vara lika effektivt för ljud utbud av hög musik.

4 Sätt ett par musiker öronproppar. Dessa är utformade för att minska bullernivåerna utan att förlora de höga och låga toner som normala öronproppar blockerar. De kan kosta $ 150 till $ 200 för ett par, men det är en hel del jämfört med kostnaden för hörapparater och batterier för livet.