XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Finns det någon skillnad mellan Valerian Root te och kapslar?

Valeriana rot är en ört som används som ett alternativ behandling för sömnlöshet och ångest. Vissa människor använder den för huvudvärk, muskel- och ledvärk, klimakteriebesvär och Attention Deficit Hyperactivity Disorder. Örter är växter vars blad, stjälkar, är rötter eller blommor används för smakämnen, läkemedel och te. De finns i bulk, tepåsar, tabletter och kapslar. När det används i medicinskt syfte, bör de vara märkta med den standardiserade potens per portion eller kapsel. Tala alltid med din läkare innan du tar örter som ett alternativ medicin. Vissa människor är allergiska mot gräs och andra örtartade växter.

tillgängliga former

Valerianarot finns i olika former, inklusive kapslar, teer, tinkturer, extrakt och tabletter. De tinkturer och extrakt är antingen alkoholbaserade eller glycerite baserade preparat. Roten kan torkas och pulvriseras för att bilda tabletter och kapslar. Valerianarot har en stark, stickande lukt som är bäst maskeras i kapslar eller kombineras med andra örter för att förbättra smaken. Passionsblomma, citronmeliss, humle och kava kan tillsättas. Det finns ingen skillnad mellan valeriana te och kapslar, så länge de ingredienser och styrka är desamma per portion eller dos. Följ anvisningarna för varje form, och rådgöra med din läkare för att få råd.

Dosering

Den aktiva ingrediensen i valeriana som kan vara ansvarig för sina lugnande åtgärder är valerenic syra. Kapslar ofta standardiserade att innehålla 0,3 procent till 0,8 procent valerenic eller valeriansyra. Standardiserade doser är att föredra eftersom du vet exakt hur mycket du får. Enligt University of Maryland Medical Center, förbereda valeriana te med en kopp kokande vatten över en tesked av torkad rot. Branta te i fem till tio minuter. Om du använder kapslar, ta 200 mg, tre till fyra gånger om dagen. För sömnlöshet, ta dosen en till två timmar före sänggåendet. Valeriana verkar mest effektivt om de tas för två eller flera veckor, enligt MayoClinic.com. Kontrollera med din läkare för exakta anvisningar.

Forskning

Valeriana har studerats för att styrka påståendena om att det bidrar till att minska sömnlöshet. Enligt "helande kraft örter," forskning som involverar 128 patienter fann att valeriana förbättrad sömnkvalitet och förkortas den tid som behövs för att somna. Forskarna noterade också att försökspersonerna inte uppleva en baksmälla på morgonen efter att ha använt valeriana, och att det inte orsaka dagtid sedering i ämnena. Dessutom fann studien att 160 milligram valerianarot var lika effektiva för att främja sömn som recept sovande stöd bensodiazepin. En studie som redovisas i "Sleep" 2005 fann att en kombination av valeriana och humle var effektivt för att förbättra både sömn och livskvalitet ämnena. Å andra sidan, MedlinePlus och University of Maryland Medical Center rapporterar att vissa studier har visat att valeriana inte hjälpa insomniacs.

försiktighetsåtgärder

Ta örter försiktigt och använd endast under överinseende av sjukvårdspersonal. Vissa örter kan utlösa biverkningar eller interagera med läkemedel som du tar. Ta inte valeriana om du är gravid eller ammar. Valeriana är i allmänhet betraktas som säkra och är godkänd för livsmedelsanvändning av Food and Drug Administration. Enligt MayoClinic.com kan valeriana orsaka milda biverkningar, inklusive huvudvärk, yrsel, illamående, mag-tarmproblem och även sömnlöshet. Rapportera eventuella biverkningar till din läkare.