XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Vad är orsakerna till huvudvärk under graviditeten?

En av de vanligaste biverkningarna av graviditeten är huvudvärk. För vissa kvinnor är detta besvärande symptom en av de första ledtrådar de har att de är gravida. Milda huvudvärk plåga många kvinnor under hela graviditeten, och orsakerna kan variera från trimestern till trimestern. Oavsett orsaken, rekommenderar Mayo Clinic avkoppling, massor av sömn och avslappnande massage för att lindra symtomen. Medan vissa förlossningsläkare tillåter gravida kvinnor att vidta vissa over-the-counter smärtstillande läkemedel, allmänt milda huvudvärk av graviditeten ofta svara på huskurer, konstaterar Mayo.

föränderlig Hormoner

I sin bok, "vad som väntar när du väntar" Heidi Murkoff och Sharon Mazel notera att en av orsakerna till huvudvärk tidigt i graviditeten förändras hormonnivåerna. Under den första trimestern en kvinnas kropp anpassar sig till höga nivåer av progesteron och graviditetshormonet hCG. Dessa hormoner påverkar hur hennes kropp fungerar betydligt --- de ändrar blodflödesmönster, de påverkar sömncykler och de kan även ändra inriktningen av kotorna i ryggen. Alla dessa har potential att orsaka huvudvärk. För de flesta kvinnor, men dessa tidiga huvudvärk försvinner någon gång under den första trimestern eftersom kroppen anpassar sig till de nya hormoner och börjar att kompensera.

dehydrering

Nyligen gravida kvinnor har en oerhört ökat behov av vatten, jämfört med innan deras graviditeter. Medan icke-gravida kvinnor kan göra bra på åtta 8-oz. glas vatten om dagen, kan en gravid kvinna behöver upp till 13. Om hon inte dricker tillräckligt med vatten, kan hon lätt bli uttorkad, vilket minskar blodvolymen och tryck, vilket kan orsaka huvudvärk. Vistas hydrerad är ett av de bästa sätten att förhindra tryckrelaterade huvudvärk. Tyvärr, gravida kvinnor upplever också ett behov av att urinera ofta, och dricka mycket vatten definitivt inte hjälpa henne hålla sig borta från badrummet. Ändå är det viktigt att dricka mycket vatten --- trots täta urinträngningar --- för att upprätthålla hälsa och förebygga obekväma huvudvärk.

ryggbesvär

Sent i graviditeten, vikt det växande fostret och alla dess utstyrsel (livmodern, nu mycket större än i en icke-gravid kvinna, fostervatten och moderkakan) lägga till så mycket som 30 pund. till en kvinnas ram. Denna vikt är alla i den främre delen av kroppen, som kastar hennes balans av, och drar hennes tillbaka ut ur dess normala inriktning. Detta kan sätta stress på musklerna i korsryggen, vilket i sin tur drar på musklerna i övre delen av ryggen. Den övre stammen tillbaka drar axlarna ur läge, och denna kaskad av muskelspänningar, i slutändan, producerar betydande spänningar i musklerna i nacken som sträcker sig upp i huvudet. För sen graviditet huvudvärk i synnerhet --- eftersom de är i stort sett muskulös ursprung --- uppmärksamma hållning och massage är ganska bra, notera Murkoff och Mazel.