XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Naturliga alternativ till Klonopin

Klonopin kan vara en effektiv korttidsbehandling för symptom på ångest, men Mayo Clinic konstaterar att det kan orsaka allvarliga biverkningar, inklusive dåsighet, missbruk, minnesproblem och muskelsjukdomar. Klonopin är en medlem av den klass av läkemedel kända bensodiazepiner, som även omfattar Xanax och Valium.

Flera medicinalväxter kan fungera som livskraftiga alternativ till denna starka receptbelagda läkemedel. Din vårdgivare kan rekommendera någon av flera örter för att behandla ångest, men man ska aldrig ändra medicinering eller sluta ta Klonopin utan att tala med din läkare. Med godkännandet av din licensierade utövare, anser att någon av följande naturliga alternativ till Klonopin.

kava

Stilla ört kava-kava kan vara den mest livskraftiga, evidensbaserad naturligt alternativ till Klonopin. Enligt MedlinePlus, är kava ungefär lika effektiv som receptbelagda läkemedel Buspar för att lindra symptom på generaliserat ångestsyndrom (GAD). MedlinePlus refererar också preliminära bevis tyder på att kava rivaler effekten av bensodiazepiner som Klonopin och Valium. Även Kava effektivitet är väl dokumenterad, finns farhågor om dess säkerhet. Kava-kava har kopplats till hepatit och andra former av leversjukdom.

Kamomill

Även om forskarna inte har undersökt kamomill till den grad att de har forskat kava-kava, är kamomill användning i ångest behandling som stöds av århundraden av traditionell användning. MedlinePlus konstaterar att healers använder traditionellt kamomill för att lindra symptom på ångest, sömnlöshet, agitation och irritabilitet. Men det finns inte tillräckligt med bevis för att jämföra kamomill effektivitet till receptbelagda läkemedel som Klonopin.

Vänderot

Valeriana är en medlem av samma botaniska familj som kamomill, och de två ångestlindrande örter säljs ofta i kombination. Enligt MedlinePlus, valerianarot visas inte har omedelbar lugnande effekt. Det verkar dock att minska ångest nivåer och möjliggöra god natts sömn för människor som lider av ångest. Medan preliminära bevis är uppmuntrande, MedlinePlus konstaterar att de flesta studier har varit små och dåligt utformade. Det behövs fler studier för att avgöra om valeriana kan ut-göra Klonopin som en säker behandling för ångestsyndrom.

Passionsblomma

Passions har använts i århundraden som en mild, naturlig lugnande medel. Notera flera uppmuntrande djurstudier tyder MedlinePlus att passions kan vara en livskraftig behandling för ångest, sömnlöshet och agitation. MedlinePlus erkänner också den teoretiska användning av detta läkemedel ört för att lindra abstinenssymtom hos människor som övervinna drogmissbruk; Detta kan göra det ett idealiskt alternativ för tidigare Klonopin missbrukare. Passion är i allmänhet säkra när de används ensamma, men det får aldrig kombineras med kava-kava. Minst en person drabbats av terminal leversvikt efter intag av två örter tillsammans.