XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Diet för Leaky Gut Syndrome

Läckande tarm syndrom, även känd som intestinal permeabilitet, uppstår när ämnen, såsom delvis smälta matrester, toxiner och bakterier, läcka genom tarmväggen in i blodomloppet. Kostförändringar är bland de behandlingsalternativ rekommenderas att läka skadade tarmar. LGS stör enzymproduktion behövs för matsmältningen och absorptionen av näringsämnen. Kostförändringar är bland de behandlingsalternativ rekommenderas att läka skadade tarmar. LGS är förknippad med flera hälsoproblem, däribland colon irritabile, celiaki, Crohns sjukdom, allergier, astma, autism och vissa autoimmuna sjukdomar, enligt juni 2010 frågan om "Kliniker." Symtom på LGS inkluderar buksmärtor, uppblåsthet, gluten intolerans, undernäring, födoämnesallergier, halsbränna och muskelkramper.

Mat att äta

Diet för Leaky Gut Syndrome

David Rakel, MD, chef för integrativ medicin, University of Wisconsin-Madison, rekommenderar fyra steg för att öka intestinal permeabilitet, som omfattar livsmedel som främjar läkning och livsmedel för att undvika. Ät en fiberrik kost med mycket frukt och grönsaker; Du kan också komplettera med marken linfrön. Den extra fiber hjälper kolon fylla och reparera sig själv. Rakel rekommenderar också att du förbrukar en hel del omega-3 essentiella fettsyror för att stärka immunförsvaret. Rika källor till omega-3 är fisk, fiskolja, linfrö, gröna bladgrönsaker, pumpafrön, sötpotatis och broccoli.

Livsmedel ska undvikas

Diet för Leaky Gut Syndrome

Om du har tagit antibiotika flera gånger i ditt liv, kan Candida överväxt vara orsaken till din LGS. Candida är en överväxt av jäst som uppstår när nyttiga bakterier dör, vilket gör att jästen att växa över. Jäst trivs på socker. Rakel föreslår att eliminera alla enkla eller raffinerade kolhydrater eftersom de bryts ner till socker i kroppen. Detta inkluderar alla former av socker, inklusive honung och melass, chips, bakverk, läsk, frukt, juice, vitt bröd, vitt ris, vit pasta, potatis, raffinerat mjöl, godis och mjölkprodukter.

Andra livsmedel som bör undvikas

Diet för Leaky Gut Syndrome

Rakel föreslår att du eliminera alkohol, som är en känd irriterande och allergiframkallande livsmedel, såsom mejeriprodukter och livsmedel som innehåller gluten, ett protein som finns i vete, råg och korn. I augusti 2009 frågan om "Scientific American", Dr. Alessio Fasano, chef för Mukös Biology Research Center och Centrum för Celiac Research vid University of Maryland School of Medicine, beskriver destruktiva egenskaper gluten. Gluten spelar en viktig roll i tarm försämring som åtföljer LGS och potentiellt dödliga celiaki. Rådgör med din sjukvårdspersonal om du misstänker att du har läckande tarm syndrom. Han kommer att rekommendera den bästa kuren för dina speciella förutsättningar.

Undernäring

Diet för Leaky Gut Syndrome

Om skador på tarmvägg är omfattande, kan undernäring förekomma, enligt Leo Galland, MD En näringsrik kost med vitaminer och mineraler tillskott bidrar till att uppfylla näringsbehov. Komplettering bör medicinskt övervakas; det kan innefatta B-vitaminer, retinol, askorbat, tokoferol, zink, selen, molybden, mangan och magnesium samt antioxidanter.

nedsatt immunförsvar

Diet för Leaky Gut Syndrome

Två tredjedelar av ditt immunförsvar finns i tunntarmen, enligt Galland. Eftersom LGS äventyrar kroppens immunitet, är det en faktor i förlamande och livshotande kroniska sjukdomar. Flera typer av artrit, psoriasis, HIV, kronisk leversjukdom och pankreassjukdom är bara några av de många hälsoproblem med en länk till LGS. Rådgör med din sjukvårdspersonal om du misstänker att du har läckande tarm syndrom. Medan allmänna kostrekommendationer kan bidra till att lindra symptomen, kan din läkare rekommendera en specifik LGS diet, medicinering och den bästa kuren för din individuella tillstånd.