XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Prep School basket regler


Prep school basket ligor följer de regler som beskrivs i National Federation of State High School Athletic Association regelbok. Alla spelare, även de som övergår till en förberedande skola från andra typer av skolor, är föremål för dessa regler.

Domstol

Basketplanen för gymnasiet spel är 94 fot lång och 50 fot bred. Frikast linjen är 15 fot från kanten, och körfält området är 12 fot bred och 19 fot lång. Kanten sitter 10 fot ovanför golvet. Högstadiet trepunkts bågen är 19 fot 9 inches från kanten hela vägen runt.

timing Regler

Prep school spel spelas i fyra åtta minuters kvartalen. Klockan stannar varje gång bollen går utanför marginalerna eller spel tjänstemän blåsa i visselpipan för att stoppa spelet. Det finns en 35-andra skott klocka som startar varje gång bollinnehav byter ägare. Offensiva spelare tillåts stanna kvar i frikast körfält för bara tre sekunder åt gången eller de måste vända bollen över.

Transporterar bollen

Spelare på prep skolnivå ofta på kanten när det gäller att resa kränkningar. Reglerna kräver att en spelare dribbla bollen och begränsa honom till bara ett steg efter att plocka upp hans dribbla. Offensiva spelare som gör en övergång till korgen gillar att blanda sina fötter när de försöker få försvarare ur balans. Om det rör sig kräver offensiv spelare att flytta både sin fria fot och hans vrid fot, kan han straffas för att resa. Den dribbler måste också hålla handen ovanpå bollen medan dribbling det eller han är skyldig till palming bollen. Spelare som glider sin hand under bollen för att öka sin förmåga att kontrollera det som de dribbla kan kallas för palming bollen.

Alternate Halv

Prep school basket använder den alternativa-innehav regel istället för spelare gör ett hopp boll varje gång det finns en gemensam besittning. De enda gånger i ett spel som det kommer att bli ett hopp boll, med domaren kasta bollen i luften för att motsätta spelare att försöka kontroll är i början av spelet och i början av övertid. Alla andra situationer där lagen har gemensam ägo, liksom i början av varje kvartal, hanteras genom att växla rätt i bundna bollen mellan lagen.