XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Tricks för ångest


Ångest och panik är skrämmande att ta itu med. I mitten av en attack, kan det kännas som situationen är utom kontroll och ohanterliga. Det finns enkla, naturliga sätt att lindra ångest och även bidrar till att förhindra episoder inträffar. Det är inte alltid nödvändigt att nå för mediciner för att leva och hantera ångest.

andnings~~POS=TRUNC

Bli medveten om din kropp och andning för att minska din ångest. Center på din andning. Om ångestattacker förekommer ofta, hålla en liten papperspåse i närheten på jobbet, hemma eller i bilen. När du känner ångest inställningen i, samla upp i påsen tillsammans lämnar en liten öppning som tillåter dig att blåsa i påsen att blåsa den. Andas in och ut ur påsen långsamt. Ta djupa andetag och släppa ut luften långsamt. Blunda för att hjälpa dig att fokusera på din andning och stänga ute allt annat omkring dig.

En annan teknik är att sätta tungan på taket i munnen. Andas in långsamt genom näsan. Håll andan under fyra till åtta räknas. Långsamt andas ut med tungan fortfarande på taket i munnen. Upprepa detta några gånger för att lugna ner.

Träning

Istället för att sitta i en orolig tillstånd känner panik bygga, få upp och bränna ut en del av den oro. Ta en promenad, även bara runt huset om du inte är bekväm att gå utanför eller vädret är inte bra. Eller bränna bort ångesten att göra något konstruktivt som hushållsarbete eller trädgårdsarbete. försöker också att göra vissa sträckor eller slå på lite musik och göra dansövningar. Den fysiska ansträngning kan bidra till att skingra en del av eller hela din ångest. Dessutom kan distraheras av verksamheten hjälpa till att få din uppmärksamhet på orsakerna till din ångest tillräckligt länge för att lugna ner dig. Om du inte har möjlighet att röra sig alltför mycket, gör stationära övningar med armar och ben.

Massage och avslappning

Om du har någon tillgänglig för att hjälpa dig att lindra en del av ångest, be om en massage. Något så enkelt som en hand, fot eller axlar massage kan hjälpa dig att slappna av. Ett annat alternativ är att investera i en batteridriven eller elektrisk massage. En långskaftad massager kan hjälpa dig att nå din rygg och axlar. En liten, handhållen en gör att du kan arbeta på mindre områden lätt.

Gör din omgivning avkopplande. Stäng av TV, dator och bright lights --- något som stimulerar och irriterar nerverna. Tänd några ljus för atmosfär. Sitt i en varm badkar. Slå på jets om ditt badkar har den funktionen eller köpa en spa-matta eller bad jet maskin som kan användas i alla badkar. Använd ett duschmunstycke med en massage ström inställning om du inte har ett badkar.