XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Vad är en livstid sport?

Livstid sporter är fysiska aktiviteter som människor kan njuta av hela livet. I motsats till kontakt sporter som fotboll, ishockey, boxning och brottning, mindre ansträngande sporter som tennis, badminton, bågskytte och flugfiske är lämpliga för personer i alla skeden av livet och kan fungera som fysiska och sociala försäljningsställen. En annan aspekt av livstid sport är att du kan fortsätta att utveckla skicklighet och skicklighet när du blir äldre, med visdom och erfarenhet av att hjälpa till att kompensera för minskade reflexer och fysiska förmågor.

Badminton

Badminton - en racketsport som spelas på ett rektangulärt domstol dividerat med ett nät - kan hjälpa dig att behålla smidighet och koordination när du blir äldre. Badminton kan spelas antingen som en singel eller en dubbel spel. Målet är att finna en shuttle - eller fjäder projektil - över nätet så att dina motståndare inte kan lämna tillbaka den. Grundläggande utrustning som krävs för att komma igång är racketar, skyttlar, en domstol och ett nät. Lösa kläder, bekväma strumpor och tunna sulor badminton skor är den vanliga klädsel. Badminton spelas till 21 poäng, med en framgångsrik serve scoring en punkt. Oavsett vilken sida vinner rallyt - eller lyckas slå skytteln så att motståndarna inte kan lämna tillbaka den - erhåller en annan punkt. Tjäna, forehandgrepp, backhandgreppet, och forehand over är grundläggande färdigheter du behöver för att behärska att spela badminton.

Tennis

Liksom badminton, kan tennis spelas antingen som en singel eller en dubbel spel och innebär att man använder en racket att slå en projektil - i det här fallet, en boll - över ett nät. Tennis har sitt ursprung i 13-talets Frankrike och ett spel som heter Jeu de Paume, där spelarna slår bollar över ett nät med sina bara händer. Namnet tennis är anpassad från den franska frasen tenetz, det vill säga ta sig i akt, traditionellt skrek som konkurrenter slog bollen. Dagens tennis spelas på ett rektangulärt domstol av betong, asfalt, gräs eller lera. Resultatet av ett spel bestäms av den bästa av tre av fem uppsättningar; För att vinna ett set en spelare måste uppnå minst fyra poäng totalt och två mer än sin motståndare. Människor kan njuta av tennis på en hög ålder. Dubbel tennis - som är mindre ansträngande - är en särskilt bra satsning för äldre vuxna.

Bågskytte

Bågskytte är en precisionssport där deltagarna sikta och skjuta på ett mål med hjälp av en pil och båge. Bågskytte kräver en stadig hand, ett gott öga och förmågan att kontrollera nerverna. Deltagande i bågskytte kan skapa en känsla av samhörighet med en gammal tradition. Egyptierna var fashioning bågar med flint pilspetsar så länge sedan som 3500 år före Kristus Idag mål bågskytte - den mest populära formen - innebär skjuta pilar på ett mål från ett visst avstånd. Målet har 10 koncentriska cirklar, med poängen beroende på var pilen landar på målet. Den innersta cirkeln är värda 10 poäng; missar målet helt ger en nolla. För att komma igång med denna spännande sport, behöver du en båge och båge fall pilar och en pil vila.

Flugfiske

Flugfiske - en verksamhet som kan vara både avkopplande och utmanande - innebär användning av noggrant utformade handknutna artificiella flugor, som efterliknar utseendet på fiskens naturliga livsmedel. Du kan fånga en mängd olika fiskar, inklusive bäck, brun och regnbåge, klumpfisk, crappies och även athletic och scrappy gädda. Det krävs övning för att behärska skicklighet flyga gjutning, som har liknats vid att försöka kasta ett löv. Fly Fishing Grunderna hemsida rekommenderar att börja med en medeltjockt flugspö, linje och rulle; vissa butiker säljer nybörjarpaket. Bakåt, framåt och rulla avgjutningar är viktiga färdigheter att lära sig för flugfiske.