XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
En hacking hosta i en Småbarn

Även om en ihållande hosta kan störa ditt barns sömn och göra henne låter mycket sjuk, är hosta vanligtvis inte ett tecken på allvarlig sjukdom. Hosta skyddar ditt barns luftvägar genom att hålla dem borta från slem och andra sekret. En torr, hacking hosta innebär oftast att ditt barn har en allergi eller lindrig förkylning, men ta ditt barn till en läkare för en utvärdering om han utvecklar en hög feber tillsammans med hosta, om han börjar wheeze eller andas snabbt eller om hosta kvarstår i mer än en vecka.

Identifiering

Ägna stor uppmärksamhet åt ditt barns hosta så att du kan beskriva det för din läkare. Tala om för din läkare om alla andra symptom som åtföljer hosta, såsom en rinnande näsa eller rinnande ögon. Du bör också notera om ditt barns hosta förändringar genom att bli mer våt och produktiv eller om den förvärras vid vissa tider på dagen eller natten. Din läkare kommer förmodligen vill höra ditt barns hosta innan en diagnos, enligt Kids Health från Nemours webbplats, eftersom detta är en av de viktigaste ledtrådar till orsaken till hosta.

Förkylningar och influensor

Om ditt barn upplever en rinnande näsa och trängsel tillsammans med sin hosta, föreslår Baby föräldraskap hemsida att han är förmodligen sjuk med en förkylning eller influensa-virus. Om han spikar hög feber eller har andningssvårigheter, kommer kylan förmodligen köra sitt lopp i ungefär en vecka. Även om du inte kan ge ett barn hostmediciner på grund av amerikanska Food and Drug Administration varning mot deras barn under fyra, hålla luften fuktig med en luftfuktare kan ofta hjälpa ditt barn sova bättre genom att lossa och gallring sin trängsel.

Allergier eller astma

Baksnuva på grund av allergier kan leda till en ihållande torka, hacka hosta och förkylningssymptom som aldrig tycks försvinna. En barns omogna lungor kan göra dem mottagliga för säsongs eller miljömässiga allergier, som sällskapsdjur ilska eller rök. Babycenter konstaterar att astma också kan orsaka en torr, hacking hosta. Hosta av astma kommer ofta förvärras på natten och ditt barn kan börja wheeze eller svårigheter erfarenhet andnings.

överväganden

En hosta som kvarstår i mer än en vecka utan några andra tecken på sjukdom kan bero på ett föremål fastnat i ditt barns lungor. Småbarn ökad rörlighet - och deras behov av att sätta saker i sin mun - göra dem mer benägna än äldre barn att svälja små leksaker eller bitar av mat. Om du misstänker att ditt barn inandas något, sök genast läkarvård.

Varning

Även om läkarna rutinmässigt vaccinera barn mot kikhosta eller jättestor hosta, utbrott inträffar fortfarande på en regelbunden basis. Detta smittsam bakteriell infektion i luftstrupen, lungor och hals kan orsaka allvarliga andningssvårigheter och till och med dödsfall. Kikhosta kommer att orsaka barnet att hosta hela tiden - så många som 25 gånger i ett enda andetag, enligt redaktörerna för "Föräldrar" magazine. Efter hosta, kommer du att höra kontrollampa "whoop" som barn inhalerar och försöker hämta andan. Omedelbart söka läkarvård om du misstänker kikhosta; ditt barn kommer förmodligen att behöva sjukhusvård och antibiotika för att hjälpa honom att läka.