XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Kalium är ett mineral som finns i kroppen som hjälper dina system att fungera korrekt. Physicians 'Desktop Reference förklarar att kalium styr hur dina muskler, hjärta och matsmältningssystemet arbete genom att flytta in och ut ur celler. En kaliumnivå som är för hög eller för låg kan försvaga muskler och ändra dina hjärtslag. Kaliumnivåerna testas via en elektrolyt prov ges av din läkare eller genom en at-home test.

Instruktioner

Kalium Nivå Test

1 Applicera bakteriedödande antiseptisk på huden där nålen eller lansetten kommer att införas. Den amerikanska National Library of Medicine förklarar att detta område är vanligtvis över en ven på insidan av armbågen eller baksidan av handen.

2 Wrap den övre armen med ett gummiband för att göra venen svälla med blod. Kontrollera att nålen är fastsatt vid en lufttät flaska.

3 Stick in nålen i venen på insidan av armbågen eller baksidan av handen. Om du använder en lansett, sticka ett finger i spetsen för att dra blod.

4 Samla blod från nålen i en ansluten lufttät flaska / tub. Blod från pipetten punktering placeras direkt på ett objektglas.

5 Enligt den amerikanska National Library of Medicine, normal kalium i blodet varierar från 3,7 till 5,2 mekv / L med mEq / L = milliekvivalenter per liter.

Tips

  • Barn och vuxna rädd för nålar bör välja en lansett punktering och glida ha blodprov för kalium testning.
  • Kalium tester kan komma tillbaka med falska mätningar baserade på ett antal faktorer. För en fullständig lista över läkemedel och influenser som kan påverka ditt blod kaliumnivån före testning, besöka amerikanska National Library of Medicine Kalium Test webbsida eller elektrolyter sidan av laboratorietester Online.