XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Fibromyalgi & amp; magnesiumbrist

Läkare anser fibromyalgi en störning eller syndrom snarare än en sjukdom eftersom det innebär en samling av symtom som förekommer utan någon specifik orsak. Fibromyalgi drabbar hur hjärnan bearbetar smärtsignaler, som förstärker smärtsamma förnimmelser och orsakar utbredd smärta och gemensamma ömhet. Den exakta orsaken till fibromyalgi är okänd, men eftersom det handlar om onormala nervsignaler, spekulerar några rollen som en magnesiumbrist spelar i sjukdomen.

Roll Magnesium

Magnesium stöder den normala funktionen av nästan alla organ i kroppen, särskilt hjärta och njurar. Magnesium spelar också en viktig roll i att överföra elektriska impulser från nerverna till musklerna. Linus Pauling Institute rapporterar att cirka 27 procent av all magnesium i kroppen sker i muskelcellerna. Nervimpulser stimulera muskelcellerna, vilket orsakar den inre strukturen av cellen känd som den sarkoplasmatiska retiklet att frigöra kalciumjoner. Denna åtgärd utlöser muskelcellen att dra ihop sig. Magnesiumjoner, som finns i den vätska del av cellen, sedan producera en elektrisk laddning som driver kalcium återförs till den inre strukturen, som tillåter att muskelcellen att slappna av. En magnesiumbrist kan störa denna process och störa normal nervledning och muskelkontraktion.

Symtom på magnesiumbrist

Tidiga tecken på en magnesiumbrist inkluderar en förlust av aptit, illamående, kräkningar och beteendeförändringar. En magnesiumbrist kan också sänka nivån av andra viktiga mineraler i kroppen, inklusive kalcium och kalium. Störningar i nivån av dessa mineraler påverka förmågan hos nervsystemet att fungera korrekt. Som magnesiumbrist fortsätter kan det leda till ytterligare symtom såsom agitation, ångest, restless legs syndrom, onormal hjärtrytm, lågt blodtryck, muskelspasmer, svaghet och kramper. På grund av sambandet mellan magnesium nivå, nervledning och muskelfunktion, kan magnesium spelar en roll i fibromyalgi.

Symtom på Fibromyalgi

Effekten av fibromyalgi på leder och muskler orsakar ett brett spektrum av symptom. Den mest märkbara symptom är förekomsten av kronisk smärta som känns som en molande värk. Smärtan kan kännas som helst i kroppen, såsom på baksidan av huvudet, bakom knäna, längs sidorna av höfterna och vid toppen av axlarna. Den kroniska smärta orsakar sömnstörningar som leder till trötthet, ett tillstånd av trötthet som inte lyckas lösa med vila. Patienter med fibromyalgi lider ofta av kronisk huvudvärk, depression, ångest och colon irritabile. En studie som publicerades 1997 i tidskriften "Magnesium Research" rapporterar att nästan hälften av patienterna i studien med fibromyalgi, kroniskt trötthets eller spasmophilia lider också av en magnesiumbrist.

rekommenderade intaget

En liten studie på patienter med fibromyalgi fann att ta en kombination av magnesium med äppelsyra för en tvåmånadersperiod kan bidra till att förbättra smärta och ömhet som orsakas av fibromyalgi, enligt University of Maryland Medical Center. Även fler studier måste göras för att ge avgörande bevis för användningen av magnesium för behandling av fibromyalgi, vilket gör att du uppfyller det rekommenderade dagliga intaget av magnesium kan bidra till att förhindra uppkomsten av förhållanden som påverkar nerver och muskler. Institute of Medicine ställer det rekommenderade dagliga intaget för magnesium vid 400 mg för män i åldern 19 till 30, 420 mg för män i åldern 31 år och äldre, 310 mg för kvinnor i åldern 19 till 30, och 320 mg för kvinnor ålder 31 år och äldre.