XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
God mat att äta innan du kör en Half-Marathon

Köra en halv marathon är ganska en prestation; en som kräver disciplin, engagemang och rigorös träning. Ge din kropp med rätt bränsle är viktigt för dig att utföra ditt bästa på tävlingsdagen. Den mat du väljer att äta på tävlingsdagen är mycket viktigt, men din diet i dagar innan din ras kan också påverka din körning.

Nycklar till rätt bränsle

God mat att äta innan du kör en Half-Marathon

Dagarna innan du kör en halv maraton är ingen tid att begränsa ditt kalori eller kolhydratintag. Måltiden du konsumerar på morgonen av loppet kommer inte att vara tillräckligt för att ge dig tillräckligt med energi, så du kommer att behöva använda några lagrade energin. Din kropp kan lagra ungefär 2000 kalorier från kolhydrater i form av glykogen, som är tillräckligt för att få dig genom de 13,1 miles av loppet. För att bygga upp dina glykogendepåer för tävlingsdagen, stöta upp ditt kalori och kolhydratintag veckan före maraton. Ditt mål bör vara att konsumera 55-60 procent av kalorierna från kolhydrater, eller 3 till 5 gram per pund kroppsvikt.

Dagarna innan loppet

God mat att äta innan du kör en Half-Marathon

Under dagarna fram till din ras, fokusera på inklusive massor av komplexa kolhydrater i kosten. Livsmedel som hela korn bröd, spannmål, potatis, pasta, ris och baljväxter är bra källor till komplexa kolhydrater. Till frukost, anser havregryn beströdda med frukt och nötter eller en engelsk muffin toppad med jordnötssmör och skivad banan. Till lunch och middag, prova en strimlad nötkött burrito serveras med ris och bönor, pasta kastade med grillad kyckling och rostade grönsaker eller kyckling och grönsaker stek serveras på toppen av kokt ris. Inkludera snacks hela dagen såsom yoghurt toppad med frukt och granola, kex och ost, eller hälften av en smörgås.

Race-Day Meal

God mat att äta innan du kör en Half-Marathon

Din frukost på dagen för halvmaraton bör vara hög i kolhydrater, måttlig halt av protein och relativt låg fetthalt och fiber för att förhindra gastrointestinal distress under körningen. Körs på en full mage kan vara obekvämt, så planerar att äta frukost två till fyra timmar före starten av din ras. Idéer för en pre-race frukost är en bagel med jordnötssmör och honung, raisin toast med en kokt ägg och saft, spannmål och mjölk toppad med färsk frukt eller pannkakor drizzled med låg fetthalt yoghurt och frukt. Fyra timmar före tävlingen, drick två till tre milliliter vatten eller sportdryck per pund kroppsvikt.

överväganden

God mat att äta innan du kör en Half-Marathon

Under dagarna fram till halv-marathon, inte prova några nya livsmedel för första gången. Detta är ingen tid att riskera att magproblem i samband med en ny mat. Om du väljer att konsumera sportdrycker eller stänger precis innan loppet, undvika fruktosprodukter, eftersom de kan orsaka diarré. I alla tider, stanna väl hydrerad.