XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Ben ge struktur för rörelse, skydda inre organ, producerar blod och lagra mineraler för kroppen. De växer och stärker --- vissa till och med smälta samman --- från spädbarnsålder till puberteten. Vissa bensjukdomar hos barn kan hindra normal bentillväxt eller hindra olika funktioner i benen. För sjukdomar med inget känt botemedel, är noggrann hantering krävs; andra kan effektivt svara på medicinska ingrepp.

Ewings sarkom

Ewings sarkom är en sällsynt cancer som endast står för 2-3 procent av barncancer, enligt barnsjukhuset Boston (CHB), och främst drabbar ungdomar 10 till 20. Det utvecklas vanligen i smalbenet (tibia) eller låret (lårben) ben eller i överarmen (humerus) ben. Symptom, enligt CHB, smärta, svullnad och / eller rodnad, feber, viktminskning, minskad aptit och trötthet. Behandlingar kan innefatta kemoterapi, strålning och stam-celltransplantation, samt en operation för att avlägsna en del av benet och samtidigt spara den lem eller i svåra eller komplicerade fall, amputation av den drabbade extremiteten.

Langerhanscellshistiocytos (LCH)

Enligt CHB, langerhanscellshistiocytos, en sällsynt sjukdom, drabbar främst barn under 10 år; hos spädbarn, kan det vara dödlig. Langerhanscellshistiocytos orsakar alltför många av en specifik vita blodkroppar samlas på ben och andra delar av kroppen och orsaka otaliga komplikationer inklusive svaghet, oförmåga att gå upp i vikt, problem med synen, feber; lösa eller förlorade tänder och flera öroninfektioner. Behandlingar beror på svårighetsgraden av sjukdomen och dess symptom och kan inkludera steroider och hormoner, operation för att avlägsna LCH-celler, strålning och även kemoterapi.

Osteogenesis imperfecta (OI)

Även känd som benskörhet, osteogenesis imperfecta, en genetisk bensjukdom, resulterar i kollagen inte att bidra till att stärka och skydda ben, enligt National Institute of Arthritis och muskuloskeletala och hudsjukdom (NIAMS). Det finns åtta olika typer av OI, som sträcker sig från mild till svår. Symptom, enligt NIAMS inkluderar missbildade ben; frekventa frakturer; lösa leder; muskelsvaghet; en blå, lila eller grå nyans till ögonvitor; krökt ryggrad; och andningsproblem. Eftersom det inte finns något botemedel mot OI, måste föräldrarna hjälpa sina barn hantera den livslånga tillstånd med ledning av en specialistläkare.

osteosarkom

KidsHealth.com konstaterar att osteosarkom är den sjätte vanligaste formen av cancer hos barn. Vanligare i unga pojkar, särskilt de som är högre än genomsnittet, oftast sker det i benen runt knäet --- men det kan bildas i andra ben i kroppen --- och symtom är smärta så bra som möjligt svullnad eller en klump i det drabbade området. Vissa barn kommer inte att ha några symptom förrän de bryter ett ben som har försvagats av cancer. Enligt KidsHealth.com, behandling omfattar vanligtvis kemoterapi samt operation för att avlägsna den drabbade benet och samtidigt spara lem eller, i allvarliga fall, amputation.

Engelska sjukan

Hos barn kan en allvarlig och långvarig brist på vitamin D leder till rakitis. Mayo Clinic förklarar otillräckliga mängder av vitamin förhindrar ben från att absorbera nödvändiga mängder av kalcium och fosfor, vilket gör att benen att försvagas. Helt enkelt återvända vitamin D till ett barns system kommer att lindra rakitis om en kostbrist var orsaken. Mayo Clinic anges att rakitis kan också vara ärftlig eller bero på celiaki eller njurkanalsacidos; i dessa fall kan annan behandling vara nödvändig.

Varning

Om ett barn uppvisar några symtom på allvarlig eller långvarig smärta i hans ben eller leder eller lider av relaterade symptom som beskrivs i ovanstående punkter, bör föräldrarna alltid söka medicinsk vägledning för en korrekt diagnos.