XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Enkla avslappningstekniker kan användas för att effektivt hantera smärta. Detta kan vara ganska svårt att uppnå i början, men med övning kommer du dra nytta av sådana tekniker. Djupa muskelavslappningsteknik kan vara mycket fördelaktigt om du har svårt att hantera smärta. Enligt Mayo Clinic webbplats, kommer personer som deltar i denna typ av avslappningsteknik också se en förbättring i deras emotionella hälsa samt deras fysiska hälsa.

Hitta en lugn plats att öva tekniker

Hitta en lugn plats där du kan koppla av. Tyst är avgörande för avkoppling. Se till att du har en tillräcklig mängd tid avsatt, och göra allt du kan för att se till att du inte kommer att avbrytas. Det skulle vara bra om det fanns inga mobiltelefoner, TV eller radio i bakgrunden för att säkerställa fullständig tystnad och lugn. Välj en tid under dagen när du är minst benägna att avbrytas. Tidiga morgnar är oftast ett bra val.

Få Bekväm

Ligga eller sitta bekvämt. Använd en kudde om det behövs och se till att du bär bekväma kläder. Börja spänna alla muskler i ansiktet, vilket gör en snäv grimas. Därefter blunda så hårt som du kan (utan att skada dig själv). Om möjligt, flytta öronen (inte alla kan göra detta). Håll medan du tyst räkna till åtta. Andas ut och slappna av hela kroppen helt. Låt ditt ansikte helt slappna av, som om du fick redo att gå i vila. Du ska känna spänningen lämnar dina ansiktsmuskler. Genom att spänna upp dina ansiktsmuskler, du gör din kropp att börja slappna av helt, vilket kan hjälpa till med smärtlindring.

avkopplande Helt

Helt spänd upp din nacke och axlar. Andas långsamt och djupt medan du räknar till åtta tyst. Andas ut och slappna av helt igen. Fortsätt ner din kropp, upprepa proceduren medan tyst räkna till åtta varje gång. Gör följande muskelgrupper i denna ordning:

bröst
buk
hela högra arm
höger underarm och hand (göra en näve)
höger hand
Hela vänster arm
vänster underarm och hand (göra en näve)
vänster hand
rumpa
hela höger ben
nedre högra benet och foten
höger fot
Hela vänster ben
nedre vänstra ben och fot
vänster fot

Du kan också göra en kortare version av denna övning genom att göra endast följande muskelgrupper:

ansikte
nacke, axlar och armar
buk och bröst
skinkor, ben och fötter

Flytta från en muskelgrupp till nästa allteftersom du utför varje steg. Så småningom bör du kunna slappna av helt och utan större ansträngning. Du kan använda den här processen för att släppa stress när som helst, samt för smärtlindring. Återigen, genom att spänna upp din kropp och sedan låta dig att helt koppla av, kommer du att uppnå en djupare avslappning i hela kroppen.